clubzoeker

Yao Jie hoopt op respect van badmintonbond

Yao Jie hoopt op respect van badmintonbond

Bijna anderhalf jaar miste Yao Jie het respect en de waardering van de badmintonbond. Meer dan eens kreeg de 34-jarige speelster het gevoel dat ze te oud was om nog in te investeren.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met haar vierde toernooizege bij de Dutch Open bewees ze dat ze zeker nog niet is afgeschreven. In de finale rekende ze met 21-16 21-17 af met Sindhu P.V. uit India.

"Voorlopig ben ik degene die de beste papieren heeft om de Olympische Spelen te halen", zei Yao Jie na haar triomf in Almere. "Ik heb hier toch wel weer laten zien dat ik nog steeds potentie heb en dat ik het nog steeds kan."

De sponsorperikelen vormden vorig jaar de aanleiding tot een verwijdering tussen Yao Jie en de bond. Samen met haar echtgenoot Eric Pang, Judith Meulendijks en Dicky Palayma weigerde ze bij internationale toernooien met materiaal van de sponsor van de bond te spelen.

Het viertal spande een rechtszaak aan om de vrijheid te hebben met de rackets van hun geldschieter te badmintonnen. Ze werden hierbij in het ongelijk gesteld en de bond stond het kwartet niet langer financieel bij.

Omdat de resultaten dit jaar achter bleven, besloot Yao Jie onlangs na een moeizame periode na inmenging van sportkoepel NOC*NSF toch terug te keren naar de bond. In Papendal traint de in China geboren speelster nu onder bondscoach Huaiwen Xu, een Duitse met eveneens Chinese roots.

Deze samenwerking heeft volgens Yao Jie zeker al bijgedragen aan haar succes in Almere. "Ik kan ontzettend veel leren van haar. Ik heb nu de goede lijn weer te pakken. Ik heb hier belangrijke punten voor de wereldranglijst gehaald. Ik heb zeker de mogelijkheden om me voor de Spelen in Londen te plaatsen."

Voorzitter Ted van der Meer maakte tijdens de Dutch Open ook bekend dat Yao Jie en haar bondgenoten met hun eigen materiaal mogen meedoen aan de landenwedstrijden. Maar ondanks deze ommezwaai binnen de bond overheerst bij Yao Jie toch nog de onvrede.

"Het is heel fijn dat ik weer kan meetrainen en ook spelen. Maar financieel is er nog niets veranderd. Ik heb de afgelopen tijd ook alle toernooien zelf moeten betalen. Zonder mijn sponsor had ik het echt niet gered. Ik ben daarom vooral blij voor mezelf en voor mijn sponsor en een beetje voor de bond. Ik ben dat pas echt als ook de financiële steun er komt die ik nodig heb om de Spelen te halen."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!