clubzoeker

Belangstelling voor de rolstoel

Belangstelling voor de rolstoel

Mijn belangstelling voor rolstoel sport heb ik gekregen in België, waar ik trainer was bij gezelligheidsclub BC Oudegem.

SportSport

Maak kennis met Liam Birahy!

Ik ben niet het type trainer dat 5 min voor de training binnen komt lopen. Ik ben graag op tijd en kom bijna altijd meer dan een half tot een heel uur te vroeg. Ik heb veel belangstelling voor andere sporten en heb dan ook op elite niveau training gegeven aan sporten als wielrennen, zwemmen en triatlon. In Oudegem waren voor de badminton rolstoelbasketbalspelers bezig waar ik altijd bij ging zitten kijken en na verloop van tijd ook mee aan de praat raakte.

Toen ik dus de eerste stukjes over Marcel las twee jaar terug heb ik hem een mail gestuurd of ik eens bij de training kon komen kijken. Het klikte erg goed met zowel Marcel als Ilse en al snel hadden we de afspraak gemaakt om zo af en toe eens wat samen te doen. Het mooie is dat ik echt niets wist van rolstoelbadminton en dat ik dus zonder schroom de stomste dingen kon zeggen die zowel Marcel als Ilse met grootte vraagtekens in hun gezicht in ontvangst namen. Marcel heeft meer dan eens gezegd: "Stop even Ron, dat kan helemaal niet wat je nu zegt, als ik dat doe dan dondert mijn rolstoel om." Maar hij ging het wel proberen en inderdaad is de rolstoel een paar keer om geflikkerd.

Een van de leukste dingen die ik ben gaan doen met Ilse en Marcel is multishuttlefeeding. Dit hadden ze nog NOOIT geprobeerd en ik weigerde te geloven dat deze vorm van training niet door rollers gedaan zou kunnen worden. Na afloop was ik net zo onder de indruk van hun kunnen als dat zij het waren van deze vorm van training. Daarna zijn we dan ook begonnen met op zijn kop zetten van de traditionele rolstoel dubbels en mixen. Van ieder zijn kant zijn we overgestapt op het dichtrijden van gaten en het meerollen in positie. Net zo goed als dat ik niet wil horen dat ze iets niet kunnen om dat ze in een rolstoel zitten, wilden Isle en Marcel niet zeggen dat ze iets niet wilden proberen om dezelfde reden. De stoel is niet de handicap, dat is het denken van de mensen die er in zitten.

In deze omgeving met zulke mensen is het zo verschrikkelijk leuk om trainer te zijn dat elke training in een vloek en een zucht voorbij was. Ik heb veel toernooien op afstand gevolgd en spelers van advies voorzien, maar ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo heb meegeleefd met en zo vaak mijn e-mail nagekeken als op deze WK. Echt een topprestatie van verschrikkelijk aardige topsporters.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!