SportSport

BV Almere voorzitter Henk Staats spreekt zich uit

BV Almere voorzitter Henk Staats spreekt zich uit

Ik las in een siteberichtje van BC Amersfoort dat de 'Uitzendingen bepalen stand in de Eredivisie Badminton'. Als er had gestaan dat de uitzendingen mede de stand bepalen in de eredivisie, dan kan ik mij daar volledig in vinden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toch gaat mijn voorkeur uit naar de vaste competitieweekenden zoals we deze nu hanteren in de eredivisie, boven de onduidelijke speelkalender zoals we die vorig seizoen hadden. Overigens door de uitzendingen doen zich soms min of meer verrassende uitslagen voor in de eredivisie en dat kan toch als een voordeel worden gezien. In de eredivisie doen zich namelijk veel te weinig verrassingen voor. Vaak zijn de winnende teams of zelfs al de uitslagen van de wedstrijden van te voren te bepalen. We zouden meer verrassende uitslagen mogelijk moeten maken door bijvoorbeeld geen rekening meer te houden in de enkelspelen met de ranking. Laat de coaches per wedstrijd maar bepalen wie er eerste dame (of heer) of tweede dame (of heer) speelt.

De onvoorspelbaarheid van de uitslagen in de eredivisie moet gewoonweg groter zijn.

Wat Almere betreft, wel dat is in een hevige strijd verwikkeld met Van Zijderveld en BC Victoria om de bezetting van de vierde plaats op de ranglijst. Laat het maar lekker spannend zijn, al hoop ik natuurlijk dat Almere aan het langste eind trekt.

De technisch directeur van Badminton Nederland, Martijn van Dooremalen, krijgt een nieuwe functie bij de bond. Hij wordt Bestuursadviseur Strategisch Beleid vooral op de gebieden Internationale betrekkingen, Opleidingen en Wedstrijdzaken. Ik ga er van uit dat deze nieuwe functie toegevoegde waarde heeft voor zowel Martijn van Dooremalen als Badminton Nederland.

Ik vond het alleen niet chique van Badminton Nederland hoe een en ander in de publiciteit werd gebracht. Een ieder ander mag in dit land (nog) min of meer schrijven wat hij wil, maar van een werkgever mag richting een werknemer toch de uiterste discretie worden verwacht.

Voorts ben ik erg benieuwd naar het functieprofiel van de nieuwe aan te stellen technisch directeur. Moet het nu iemand zijn die zijn sporen in trainersland heeft verdiend of moet het iemand zijn die als een heuse manager fungeert, zwaar beleidsondersteunend is voor het bestuur en budgetten bewaakt. Met het aanstellen van een technisch directeur die kan bogen op een fantastische trainerscarrière loop je het gevaar dat zo iemand nu juist weer op de stoel van de bondscoach gaat zitten. En dat zou je niet moeten willen. Ik zou gaan voor een technisch directeur die zijn Administratieve Organisatie en de Interne Controle op orde heeft, het beleid toetst en eventueel bijstelt, realistische doelen stelt, budgetoverschrijdingen niet laat voorkomen en de juiste balans vindt tussen de diverse badmintonacademies en de nationale selecties. En is het überhaupt wel een fulltime baan?

Op badmintonline.nl las ik hele discussies over al dan niet 'uitgedeelde' trainersdiploma's. Wat mij altijd opvalt is dat er wat de al dan niet 'gediplomeerde' trainers betreft nooit wordt stilgestaan of zij de juiste gedragscodes hanteren ten opzichte van hun pupillen. Het NOC*NSF heeft er een handboek vol van geschreven, maar in badmintonland doen we net of we gek zijn.

Henk Staats

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!