Moederdag 2019

De Goebbels van het badminton

De Goebbels van het badminton

Redactioneel voorwoord - Een jaartje of tien geleden schreef ik naar een docente op het HBO dat Goebbels ook goed kon liegen, toen ze een mailtje vol aperte onzin rondgestuurd had.

› alles over het Badminton Festival!

Heisa, mentor erbij, programmacoördinator opgetrommeld: "Christ, het is beter dat je geen vergelijkingen trekt tussen nazi's en ons onderwijzend personeel."

Dus, met de gevoeligheid van mensen in het achterhoofd, volgt hier de column van Michiel Kruijt. U bent gewaarschuwd.

Bij BC Amersfoort hebben ze iemand rondlopen die persberichten schrijft waar Joseph Goebbels jaloers op zou zijn. Ik verbaas me elke week weer over hoe belachelijk en overdreven partijdig deze persberichten geschreven worden en omdat het de afgelopen keer over mijzelf en mijn club ging wil ik dit persbericht even gaan ontleden.

Het begint al prachtig: "BC Amersfoort: 'Uitzendingen bepalen stand in de eredivisie'. BC Amsersfoort mistte welgeteld één speelster. Daartegenover stond dat wij ook onze eerste dame mistten wegens ziekte, dus dat heft elkaar mooi op. De enige club die echt wat te klagen heeft is VELO.

We gaan verder: "Desondanks speelde de BC Amersfoort een goede wedstrijd in Barendrecht tegen The Flying Shuttle." Desondanks het gemis van één dame die één partij niet kan spelen? Klinkt een beetje melodramatisch, maar het wordt allemaal nog veel mooier.

"In een rommelige sporthal waarin de eredivisie onderging in alle andere gelijktijdig gespeelde wedstrijden." Het gehele middelste deel van de zaal plus een baan om in te slaan is beschikbaar voor de eredivisie bij The Flying Shuttle, dus ik snap niet waarom dat rommelig genoemd wordt. Wij kregen juist altijd complimenten vanwege de vele toeschouwers die wij hebben en de gezellige sfeer die er altijd hangt. Helaas was dit gegeven niet aan de perschef van BC Amsersfoort besteed.

En dat was nog niet alles: "Maar ondanks deze moeilijke omstandigheden, de witte muren en niet duidelijke belijning bleef de formatie van coach van Wankum knap overeind." Toegegeven, wij hebben een vrij lichte hal, maar om nou de hal de schuld te gaan geven is wel heel erg kinderachtig. Over de belijning heb ik zelfs nog nooit eerder iemand horen klagen. Dat BC Amersfoort knap overeind bleef dat is ook nogal subjectief. Ze laten hier toch twee kostbare punten liggen.

En dan hetgeen wat mij het meeste aanstoot gaf: "In de enkelspelen boekte Edwin Ekiring een knappe overwinning in twee games op de altijd lastige Michiel Kruijt." Edwin had werkelijk geen kind aan mij in deze wedstrijd. Om dan te gaan zeggen dat het een knappe overwinning was, dat slaat werkelijk helemaal nergens op. Zoals ik op dat moment speelde had ik nog van Wim Top verloren.

En tot slot waar iedereen over viel (over de mix van Daisy en mij tegen Joéli en Maartje): "de andere mix was een behoorlijke strijd met winst in de eerste game voor TFS en de tweede game ging naar de Amersfoorters, de beslissende 3e game ging gelijk op tot 11-12, een scheidsrechterlijke dwaling koste het Amersfoortse team echter een paar punten welke niet meer werden goed gemaakt."

Ik bedoel, hoe jankerig kan je zijn? Gaan zeuren over één puntje terwijl iedereen die erbij was zag dat Daisy en ik voortreffelijk speelden die wedstrijd en alleen in de tweede game aan het eind van de set even een minder momentje hadden. We hebben werkelijk heel de wedstrijd alleen maar op voorsprong gestaan. Helaas kon er geen compliment gegeven worden aan ons, maar werd de schuld bij de scheidsrechter gelegd.

Mijn clubgenoot en tevens dubbelpartner had ook al gereageerd op dit bericht op badmintonline.nl. Hierdoor kreeg The Flying Shuttle meteen een mailtje binnen van Wim Top dat wij hier afstand van moesten nemen en dat wij dat maar even moesten rectificeren. Bij deze kan ik vertellen dat iedereen pal achter Rick staat en ook zal blijven staan en dat hier absoluut geen afstand van gedaan gaat worden.

Als er dan iets gerectificeerd moet worden tussen beide clubs dan is het wel dit voorval van enkele jaren geleden, met de daarbij behorende factuur van €3.000 destijds geleverd aan B.C.R.’91. Wij wachten nog steeds op excuses van BC Amersfoort over de gang van zaken destijds en hoe zij een façade omhooghielden toen het Sportjournaal op bezoek kwam. Een line-up waarbij spelers in spijkerbroek staan, komt nou eenmaal niet geloofwaardig over. Dat zou Goebbels dan weer nooit overkomen zijn!

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!