clubzoeker

Duinwijck neemt koppositie weer over van Amersfoort

Duinwijck neemt koppositie weer over van Amersfoort

Duinwijck heeft dit weekend een 5-3 overwinning geboekt op BC Victoria. Het dit seizoen goed presterende team uit Hoensbroek wist wel drie punten af te snoepen van de landskampioen.

SportSport

Ken je BC Kampen al?

Met deze overwinning neemt Duinwijck de koppositie weer over van BC Amersfoort. Samen met VELO staat de Haarlemse club weer bovenaan.

Ook Duinwijck heeft deze weken te kampen met spelers die buitenlandse toernooien op hun agenda hebben staan. Akvile Stapusaityte en Erik Meijs werden kort voor de wedstrijd nog van het vliegveld opgepikt en naar de Duinwijck-hal gebracht. Door deze strakke planning leek het de coaches ook beter de opstelling te veranderen, zodat de Litouwse meer tijd kreeg om zich voor de wedstrijd voor te bereiden.

Dubbel

De dubbels werden door beide teams eerlijk verdeeld. Koen Ridder en Jorrit de Ruiter speelden een solide partij tegen Ben Maes en Rik Hermans. In de tweede set moesten de mannen een grote achterstand inhalen, maar via een lange serie aaneengesloten punten wisten ze ook deze set zonder schade door te komen. Heel anders was het in de vrouwendubbel, waar Thamar Peters en Meta Knuth als een speer van start gingen. Verrassend snel wisten zij zelfs een gat van 10 punten te slaan en de eerste set te winnen van Karina de Wit en Eva Krab. In de tweede set was meer sprake van een gelijk opgaande strijd, maar ook in deze set waren het de dames in het rood die met de winst aan de haal gingen.

Single

Erik Meijs trof in zijn singel Robert Kwee. Er werd een spannende wedstrijd met weinig onderling verschil. Helaas voor Erik was het Robert die na twee sets de handen in de lucht kon steken. Op de baan ernaast ontstond een nog groter gevecht tussen Akvile Stapusaityte en Thamar Peters. Akvile had het gas ver ingedrukt en gaf Thamar in de eerste set geen enkele kans. De jongeling herpakte zich echter in de tweede set en liet nu Akvile kansloos. De derde set kende twee gezichten. In de eerste helft was het wederom Thamar die het overwicht had, waardoor Duinwijck zich al flink zorgen begon te maken. Echter sprak Akvile elke calorie in haar lichaam aan om het tij alsnog te keren en dit lukte. De stand was dus weer gelijk.

De tweede singles waren beide een prooi voor de Haarlemmers. Jerry Natenstedt gaf in de eerste set badmintonles aan Rik Hermans. Met maar liefst 21-4 werd de set binnengehaald. Terwijl iedereen zijn blik op de baan ernaast wendde, was het toch Rik die de tweede set won. Jerry herpakte zich en zag in de derde set de overwinning niet meer in gevaar komen. Karina de Wit was niet van plan om er een spannende wedstrijd van te maken tegen Jessie van Wijk en slaagde in haar opzet. Met solide spel won zij in twee sets. Het was 4-2.

Het vijfde punt van Duinwijck werd binnen geslagen door Eva Krab en Jorrit de Ruiter. Sterk spelend zette dit tweetal Meta Knuth en Ben Maes aan de kant. Meer spanning was te vinden op de baan ernaast, waar Akvile Stapusaityte haar eerste mixed van het seizoen speelde, en nog wel aan de zijde van haar vriend Koen Ridder. In een partij met wisselende kansen, rook Victoria haar kans. Zonder gekke dingen te doen wisten Jessie van Wijk en Robert Kwee meer punten te verzamelen dan het Haarlemse duo. Hierdoor stond de eindstand van 5-3 in Duinwijcks voordeel op de borden.

Volgend weekend geen eredivisiewedstrijden

Het programma volgende week is vrijgemaakt voor de Regionale Kampioenschappen die her en der in het land georganiseerd worden. Op zaterdag 19 november zal de competitie weer hervat worden met een wedstrijd tegen The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!