SportSport

Jordy Hilbink: Het is kommer en kwel bij Badminton Nederland

Jordy Hilbink: Het is kommer en kwel bij Badminton Nederland

Het is financieel gezien kommer en kwel bij de Nederlandse badminton bond. Begin van het jaar 2011 hadden we een prachtige deal met het grote merk Yonex. De bond had ineens ruim voldoende geld ter beschikking voor het bekostigen van toernooien, voor ALLE selectie spelers

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Maar iets gooide roet in het eten? Waar al die centjes heen zijn gegaan het afgelopen jaar mag Joost weten. Natuurlijk zit het mij helemaal niet lekker dat de geld kraan dicht zit. Maar om nou bij de pakken neer te gaan zitten en te wachten tot Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen, duurt mij net iets te lang.

Op eigen houtje ben ik eens gaan kijken welke internationale toernooien er nog zijn in dit kalender jaar. Zo waren er nog een paar toernooien in heel ver weg land. Eentje in een land waar je je leven niet zeker bent. En een aantal toernooien van mijn eigen kaliber in Europa. Ik ben tot de volgende toernooien gekomen die ik de komende periode ga spelen: Ierland, Italië en Turkije. Deze toernooien vallen allemaal in de maand december. Het wordt dus flink aanpoten de komende tijd.

Ik zie deze reeks toernooien, die ik uit eigen hand moet betalen, als een goede investering voor mijn badmintoncarrière. Natuurlijk groeit bij mij, net als bij vele andere mensen het geld niet op de rug. Dus vrienden schroom niet, elke financiële bijdrage die je kan missen, ben ik jullie dankbaar voor. Jullie kunnen me bereiken via het ‘kopje’ contact. Vele handen maken licht werk toch?

Einstweilen bin ich mit meine Deutsche manschaft, alweer 5 competitie wedstrijden verder. En ik kan jullie met alle plezier mededelen, dat BC Hohenlimburg een welverdiende tweede plaats inpikt in de 2e bundesliga. Als kopman van het team vind ik dit een bijzondere prestatie tot nu toe. De eerst volgende competitie wedstrijd dat over 3 weken plaats vindt in onze thuis basis. Zullen wij als team tegen roth weiss Wesel aantreden, die op dit moment de 6e plaats in neemt in de competitie. Hier zal de zeergewaarde collega/sporter/clown/komiek Rune Massing, de heilige badmintonbanen van Hagen betreden. Als beide kopmannen van het team zullen wij gaan strijden zoals echte Duitsers dat doen.

Menschen, bis das folgende wechsel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!