SportSport

Nederlaag voor Amersfoortse badmintonners

Nederlaag voor Amersfoortse badmintonners

Het team van coach Van Wankum kwam niet uit de verf deze avond, tegen het zich fel verwerende VELO kon zij niet op. Amersfoort stond tot aan de afsluitende mixen al met 2-4 achter.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vrouwendubbel werd gemakkelijk gewonnen. Maartje Verheul en Eefje Muskens hielden het kort tegen de invalsters Wendy Slaats en Mireille van Daal.

De mannendubbel was een tegenvaller. Joéli Residay en Jelle Maas speelden stroef en hadden geen verweer tegen de fel spelende Rikkert Suijkerland en Dennis van Daalen de Jel. De 1e game werd nog net in de verlenging gewonnen door het Amersfoortste duo maar in game 2 en 3 waren de VELO spelers de baas.

Bij de enkelspelen was er alleen winst voor de prima spelende Nick Fransman. Hij klopte in 2 games Sergio Kepel. Edwin Ekiring begon veelbelovend met winst in de 1e game, hierna was Dennis van Daalen de Jel de baas op het veld. De 2e en beslissende 3e game was voor VELO. Renske Kwakkenbos verving Gayle Mahulette. In de 1e game kon zij goed mee met Mireille van Daal 18-21 maar in de 2e game lukte het niet meer.

Kirsten van der Valk leverde een goede partij af. Net terug uit Taipei dwong zij Lisa Malaihollo tot het uiterste, helaas voor Amersfoort was er net geen overwinning.

Met een 4-2 achterstand werd begonnen aan de mixen. Maartje Verheul en Joéli Residay werden van het begin af onder druk gezet door het Wateringse duo Rikkert Suijkerland en Lisa Malaiholle en hadden geen kans op de overwinning. De nederlaag was een feit. Jelle Maas en Eefje Muskens voegden nog wel een belangrijk punt toe aan het Amersfoortse totaal door Sergio Kepel en Wendy Slaats in 2 games te kloppen.

Door de winst van VELO en van Duinwijck op Victoria verliest BC Amersfoort de koppositie en staat nu 3e op 1 punt van deze beide clubs. Komend weekend is er geen eredivisiewedstrijd, in alle regio's worden de Regio Kampioenschappen gespeeld.

Het weekend van 19-20 november is er een dubbelweekend, met voor Amersfoort de belangrijke wedstrijden tegen nummer 4 en 5 Almere en Van Zijderveld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!