SportSport

Nederland U17 redt het niet tegen Denemarken

Nederland U17 redt het niet tegen Denemarken

Het Nederlands team heeft het in Portugal op het EJK niet gered tegen grote favoriet Denemarken. Oranje verloor via o.a. enkele driesetters geflatteerd met 0-5.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vandaag was op het Europees jeugdkampioenschap de beslissende wedstrijd in de poule. Beide teams hadden twee wedstrijden gewonnen en de winnaar zou doorgaan naar de kwartfinales.

Wederom mocht Mark Caljouw het spits afbijten. Hij speelde tegen Rasmus Gemke. Deze Deen staat als tweede geplaatst in het individuele toernooi en is dus een lastige tegenstander voor Mark. Mark, zelf als 9/16 geplaatst, maakte het de Deen wel moeilijk. Na vele mooie en lange rallies werd het uiteindelijk 14-21, doordat Mark steeds in deze rallies uiteindelijk de fouten maakte. Mark forceerde in het begin van de tweede game, waardoor hij met 0-4 achter kwam. Toch haalde hij direct bij naar 5-5. Het werd een gelijkopgaande strijd. Na een tweede 'overrule' door de scheidsrechter, in het nadeel van Mark, was er even een opstootje. Mark kwam hier goed uit en pakte een paar punten op rij. Deze gaf hij niet meer uit handen en hij won met 21-17. In de derde game ging het gelijk op, maar na een 6-5 stand werd het toch snel 6-11 voor de Deen. Rasmus werd zelfverzekerder door deze voorsprong en pakte het initiatief. Mark maakte in deze fase teveel fouten en verloor de derde game met 14-21.

Alida Chen moest aantreden tegen Anne Katrine Hansen. Ook deze dame heeft een plaatsing in het individuele toernooi (5/8). Via 8-11 kwam Alida ruim achter te staan, maar zij herpakte zich op meesterlijke wijze en trok de eerste game naar zich toe met 21-19. De Denen hadden het tot nu toe nog niet zo moeilijk gehad en wij gaven hierbij aan dat onze plaatsing (nl geen) niet geheel terecht is. Bijkomend nadeel is dat we in een poule komen met Denemarken, anders had wellicht een plaats bij de laatste 8 verzekerd geweest. Alida vocht voor wat ze waard was en liet duidelijk zien dat ze in het toernooi gegroeid was. Onze eerstejaars onder 17 deed het echt niet slecht en deed niet onder voor dit Deense geweld. Ze verloor de tweede game met 14-21. Ook in de derde game bleef Alida dichtbij de Deense (8-11). Aan het eind van de deze game wilde Alida de overwinning gaan forceren en maakte echt teveel fouten. Ze verloor in een prima wedstrijd 17-21.

Het mannendubbel Ruben Jille/Justin Teeuwen trad aan tegen Victor Svendsen/Mads Sørensen. Dit zou een hele lastige dubbel worden. Bij winst voor de Denen was het voor het Nederlandse team over en uit. Via 2-11 werd de eerste game verloren met 11-21. In de tweede game gingen onze jongens beter spelen. Ze konden echter niet voorkomen dat de Denen het derde punt binnenhaalden met 16-21.

Het vrouwendubbel Anita Liu/Cheryl Seinen ging vervolgens aan de bak tegen Julie Finne Ipsen en Isabella Nielsen. Ook deze dubbel zou lastig worden. Het Deense koppel staat eerste geplaatst in het individuele toernooi. De uitslag van de eerste game (11-21) was enigszins geflatteerd, want er waren goede rallies te zien. Ook in de tweede game gaven we goed partij, maar konden niet verhinderen dat de Denen dit wonnen met 12-21.

Aan Mark en Alida de kans om de eer te redden. Ze speelden tegen Mads Sørensen en Julie Finnen Ipsen. Mark en Alida gingen goed van start en waren vastberaden om hier een puntje weg te halen. Aan het eind van de eerste game ging het echter bijna mis en haalden de Denen een forse achterstand weer in, maar de winst werd toch met 24-22 binnengesleept. In de tweede game ging het gelijk op en bij 19-19 maakten de Denen het met twee punten uit. Dat de mixkoppels aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de tussen- en eindstand: 10-11 en 23-25.

Vooraf hadden we gedacht punten te kunnen scoren in de beide enkelspelen en de mix. Uiteindelijk hadden we hier ook kansen gehad.

Het teamtoernooi is voor Nederland afgelopen. Woensdagmiddag begint het individuele toernooi met de mixdubbels. Mark/Alida en Ruben/Cheryl gaan dan spelen.

Denemarken - Nederland (5-0)

  • HE: Rasmus Gemke w.v. Mark Caljouw 21-14 17-21 21-14
  • DE: Anne Katrine Hansen w.v. Alida Chen 19-21 21-14 21-17
  • HD: Viktor Svendsen/Mads Sørensen w.v. Ruben Jille/Justin Teeuwen 21-11 21-16
  • DD: Julie Finne-Ipsen/Isabella Nielsen w.v. Anita Liu/Cheryl Seinen 21-11 21-12
  • GD: Mads Sørensen/Julie Finne-Ipsen w.v. Mark Caljouw/Alida Chen 22-24 21-19 24-22

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!