Piet Ridder krabt zich achter zijn oren: waar is het beleidsplan van Badminton Nederland?

Piet Ridder krabt zich achter zijn oren: waar is het beleidsplan van Badminton Nederland?

Ted van der Meer is er als bondsvoorzitter in geslaagd om binnen enkele maanden met een volledig nieuw bestuur op de proppen te komen.

SportSport

Ken je HV BRAVO al?

Dit is zonder meer een prestatie van formaat te noemen, want in de landelijke politiek gaat dit soms anders (België zit bijvoorbeeld al een anderhalf jaar zonder regering). Ook blijkt het nu allemaal zeer voortvarend te gaan. Volgens de wekelijkse columns van Ted van der Meer zijn er bijna alleen maar positieve gesprekken en gaan de Badminton Nederland werkzaamheden zeer voorspoedig, dit mede door de support van de bijna onvermoeibare medewerkers van het bedrijf Sport Unlimited. 'Chapeau' kan je eigenlijk alleen maar zeggen voor de nieuwe aanpak, maar wat levert het nu concreet op?

Hoe zit het nu met de contributie, die omlaag zou gaan? In 2012 gaat het niet lukken, maar wanneer dan wel? Volgens welk plan kunnen we straks nu de instroom van de nieuwe leden gaan verwachten? Hoe zit het verder met die nieuwe baan van Martijn van Dooremalen, van welk budget wordt dat betaald, wat gaat hij nu precies doen en wat levert het Badminton Nederland op? Mensen van het bondsbureau verlaten geruisloos de achterdeur en het werk wordt via vacatures op de vrijwilligersmarkt aangeboden, wat is de strategie hierachter? BNL wil toch een professionele organisatie zijn! De rechtszaak wordt door de rechtbank steeds maar uitgesteld, durft de rechter geen uitspraak te doen?

De nieuwe kapitein van Badminton Nederland komt alleen maar met positieve berichten, echter onderin het kombuis heb ik als bemanning geen idee waar het badmintonschip naar toegaat. Hopelijk zijn de afgevaardigden van Badminton Nederland wel op de hoogte. Op zijn minst zou er 'een beleidsplan' geschreven moeten zijn over de dingen die wij in de toekomst wel of niet meer gaan doen en hoe de zaken op allerlei gebieden aangepakt gaan worden.

In ieder geval moet de koers uitgestippeld zijn en dan bedoel ik bijvoorbeeld niet het BNL plan over het organiseren van de individuele Wereldkampioenschappen. In dat laatste had ik me als klein badmintonland wat bescheidener opgesteld. Laat de wereld eerst maar eens zien dat je in staat bent om een GP Gold toernooi of een SuperSeries toernooi te organiseren en stel je daarna pas kandidaat. In beide gevallen praat je toch over zeer grote begrotingen, die toch grotendeels door kapitaalkrachtige sponsors opgehoest moeten worden.

Wat ik in mijn betoog eigenlijk wil zeggen is dat op kort termijn een alles omvattend beleidsplan van Badminton Nederland op tafel moet komen. Ik denk dat het voor de leden belangrijk is om te begrijpen waar we eigenlijk onze contributie voor doneren. Voor ons land Nederland is het economisch min of meer duidelijk, we reserveren ons geld voor de goede doelen zoals Griekenland en Italië, maar hoe zit het nu met ons bestuurlijk beleid binnen de Nederlandse badmintonsport?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!