SportSport

Ted's Column (week 45)

Ted's Column (week 45)

De afgelopen week stond in het teken van alles behalve badminton. Dat betekent niet dat er niet bestuurd werd, maar er waren nauwelijks badminton-gerelateerde besprekingen en meetings.

Ken je BV Almere al?

De enige grote vergadering die we hadden was die van het Algemeen Bestuur en die moest ik wegens andere werkzaamheden (voor het eerst) laten lopen. Onze vice-voorzitter Clemens zat dit keer voor.

Speerpunten

Als bestuur zijn we aan de gang om de plannen voor 2012 concreet vorm te geven. We zijn bezig onze speerpunten te benoemen en later in te vullen. Dat is nog niet eens zo gemakkelijk omdat we in het Algemeen Bestuur louter nieuwe mensen hebben die allen hun eigen inbreng hebben maar die natuurlijk ook ervaring moeten opdoen.

Ze hebben bijna altijd te maken met (onderdelen van) andere portefeuilles. Het is dus van belang dat er onderling veel goede contacten zijn. Zo heeft in feite elke portefeuille met geld te maken, dus kom je de penningmeester (Ton) tegen. En opleidingen, om maar iets te noemen, heeft raakvlakken met jeugdbeleid maar dat is gelukkig gemakkelijk want dat zit bij hetzelfde bestuurslid (Maartje kan met zichzelf in gesprek!).

Maar hier zit ook een topsportkant aan (Betty) en op dit terrein heb je weer te maken met de inbreng van de technisch directeur (we hopen die binnen niet al te lange tijd te kunnen presenteren), de bondscoaches en met Martijn die op 1 januari 2012 adviseur van het bondsbestuur wordt.

Core business

Dan heb je ook nog de portefeuilles breedtesport & recreatie (Karin) en regio’s & vrijwilligers (Henkjan) met elkaar overlappende zaken. En de portefeuille wedstrijdzaken (Ger) heeft ook weer allerlei kanten en raakvlakken. In ieder geval is het een portefeuille die gaat over de absolute core business van onze sport. Het spelen van badminton in competitie- en wedstrijdverband (toernooien) raakt vrijwel elke badmintonner op een of andere manier. Hier is het dus van belang om een goede afstemming hebben met de Landelijke Commissie Wedstrijdzaken (LCW). Er zullen op dit terrein in de nabije toekomst beslissingen moeten worden genomen (knopen worden doorgehakt) die niet door iedereen gewaardeerd zullen worden. Wedstrijdsport raakt de emoties en dat vind ik zelf trouwens prachtig.

Ik moet wel zeggen dat het op dat punt momenteel erg rustig is. Dat komt waarschijnlijk vooral mede omdat de eredivisie – die ontzettend spannend is – na duidelijke afspraken vorig jaar zo’n rustig, regelmatig verloop heeft. Duidelijkheid helpt!

Badminton 2.0, 3.0...

Ik wil maar zeggen, besturen met een enthousiaste club mensen die dicht bij de sport willen blijven staan betekent een boeiende puzzel waar je alleen uitkomt als je onderling goed overleg hebt. Dat houdt natuurlijk enige regie in vanuit het bondsbestuur (vooral van de voorzitter), maar tegelijkertijd moet je je collega’s de vrijheid geven om zelf met ideeën, plannen en oplossingen te komen. Hier kan overigens Marloes (nieuwe strategie) wel eens een zeer interessante rol gaan spelen, want badminton moet 2.0 of 3.0 worden en dan kun je creatieve out of the box denkers heel goed gebruiken!

Afgelopen zaterdag was de vergadering van het bondsbestuur. Daar werden wat stukken besproken en er kwamen al diverse onderlinge afspraken uit voort, die soms direct na de AV gehouden werden op het bondsbureau.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!