clubzoeker

TFS'57 wacht zwaar weekend

TFS'57 wacht zwaar weekend

In de landelijke eredivisie mag het The Flying Shuttle '57 zwaar vallen om punten te pakken - iets wat in het komende dubbelweekend niet veel anders zal zijn, maar op eigen regionale bodem viel er afgelopen week wel succes te rapen voor spelers van de badmintonploeg uit Bergen op Zoom.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Roel Janssen keerde met niet minder dan drie gouden medailles in de sporttas terug van de Brabantse kampioenschappen in Tilburg.

Op het hoogste niveau pakte Janssen de titel bij zowel de singles, het mannendubbel alsook het gemengddubbel. Bij de mannen veroverde hij zijn meest prestigieuze prijs na een spannende finale tegen Marcelino Gunawan van BC Schijndel.

Bij de vrouwen ontbrak de kampioene van vorig jaar, TFS'57-speelster Sarah Lammers, die begin dit seizoen via een internetverkiezing wel werd uitgeroepen tot 'badmintonbabe van het jaar'. De advocate werd opgevolgd door Isabella de Lange van BC Tilburg, die in de finale Aafke Jacobs van BC de Zwaluwen versloeg.

In de het mannendubbel heerste TFS'57 wel weer. Daar stonden Janssen en het jonge talent Rick geers tegenover Jochem Hilberink en Wouter de Wildt van BC Tilburg, die eerste waren geplaatst. Het Bergse duo, als tweede geplaatst, eisten toch in drie games het goud voor zich op.

In het gemengddubbel trad Roel Janssen aan met TFS'57-ploeggenote Tak Chin Lam. In drie games troefden zijn Jochem Hilberink en Yolanda van Dijk af. Tak Chin Lam pakte met Martine Buijk ook zilver in het vrouwendubbel, na een verloren finale tegen Isabella de Lange en Yolanda van Dijk.

Komend weekeinde krijgt TFS'57 echter weer twee zware kluiven op het bord in de eredivisie. Morgen reist de ploeg af naar Haarlem, waar landskampioen Duinwijck wacht. In de eerste ontmoeting scoorden Sarah Lammers en Onno Quik in het gemengddubbel. Zondag speelt TFS'57 thuis tegen Roosterse BC.

In de stand gaat VELO aan kop, voor Duinwijck. Roosterse staat achtste, net voor DKC. TFS'57 staat vooralsnog als hekkensluiter op de tiende plaats.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over the flying shuttle '57