What if God played badminton?

What if God played badminton?

Ik denk niet dat als er een God zou zijn, dat hij badminton zou spelen. Hij zou waarschijnlijk schaak of poker spelen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Schaken omdat hij graag groepen tegen elkaar uitspeelt en poker omdat hij weet dat het allemaal bluf is.

God zou het helemaal niet leuk vinden dat mensen badminton spelen in de hemel en dat begrijp ik ook wel. Dan zouden de engeltjes namelijk niet meer kunnen vliegen, omdat iedereen de slagveren er uit zou trekken. Er kwamen gelijk Tweedekamervragen over het onderwerp maar de Partij van de Dieren wist niet of ze zich voor het onderwerp moest gaan in zetten, want het was onduidelijk of engeltjes onder dieren- of mensenwetgeving vallen. In het geval van het laatste zouden ze er niets aan kunnen doen.

En dan heb ik het nog helemaal niet over de toernooien die ze daar zouden spelen. Stel je de gemengddubbelfinale voor: "Dames en heren, aan mijn rechter hand Jezus samen met zijn moeder Maria en aan mijn linker hand de duivel samen met Lucifer. Lucifer to serve and start the fire. De scheidsrechter is Richard Dawkins en de lijnrechters zijn de twaalf apostelen met Judas op de achterlijn van de tegenstander."

De coaches moeten ook even genoemd worden, want achter de baanhelft van Jezus zitten er maar liefst twee. Beiden komen net terug van een kruistocht en hebben allebei nog bloed aan hun handen en zwaarden van het afhakken van hoofden van ongelovigen. Bij de duivel neem ik trots de plaats in. Het is nog niet eens dat ik in de duivel geloof, want zowel Jezus als de duivel zijn onzin, maar ik kies toch graag eieren voor mijn geld. En stel... stel dat het waar is, dan wil ik er zeker van zijn dat ik niet op dezelfde plaats terecht kom als Bart-Jan den Hollander. Ik ben liever bij vrienden die nadenken in plaats van geloven in iets wat niet bestaat.

Jezus heeft natuurlijk geen schijn van kans. Het is dus een wedstrijd van eerlijkheid, zonder schijnbewegingen tegen leugen en bedrog. Zeg maar Bart-Jan den Hollander tegen Martijn van Dooremalen. De laatste wint uiteraard en gaat met de hoofdprijs en een topsalaris lopen, terwijl de tweede - geplaagd door onvermogen - stampvoetend aan iedereen gaat vragen of ze van badminton houden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!