WK aangepast badminton (deel 1)

WK aangepast badminton (deel 1)

"Kan jij slapen in een vliegtuig?", vraagt Inge aan Ilse. "Nee, slapen in het vliegtuig lukt mij niet", antwoordt Ilse, "ik neem wel een dik boek mee."

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het boek dat Ilse heeft meegenomen moet wel heel dik zijn. De twee hebben namelijk vijftien uur gevlogen. Ilse van der Burgwal en Inge Bakker zijn twee van de drie aangepast badmintontoppers die Nederland vertegenwoordigen op het WK aangepast badminton in Guatemala (Zuid-Amerika). De derde speler die namens Nederland speelt is Marcel Smouter. De drie talenten zijn samen met bondscoach Annie van Daal op pad.

Import-speler

De afgelopen maanden hebben de spelers hard getraind op de baan, in het zwembad en in de sportschool. Vandaag beginnen de eerste wedstrijden voor de ploeg. Na de classificatie (waarbij wordt gekeken in welke klassen een speler mag uitkomen, gebaseerd op de handicap) en het verkennen van de zaal de afgelopen dagen, is er nu geen weg meer terug. Marcel, Ilse en Inge zullen alle drie uitkomen in alle drie de onderdelen. Als je goed rekent komt je dan inderdaad één persoon tekort, dit betreft een dubbelpartner voor Marcel en een gemengd dubbelpartner voor Inge. Dit probleem is echter opgelost, Daniël Cheng uit Hong Kong zal met hen spelen. Dit is een goede speler met een bijzonder verhaal. Hij speelde eerst hoog in de reguliere badmintonwereld, nu hij helaas afhankelijk is geworden van een rolstoel, speelt hij sinds kort aangepast badminton. Tijdens de German Open speelde hij al de sterren van de hemel, terwijl hij toen net kennis had gemaakt met badminton op deze manier. Het moet dus wel goed komen met Inge en Marcel en deze Daniël Cheng.

Gouden plak

Ook Inge, Marcel en Ilse zijn er helemaal klaar voor. Na verschillende nationale en Europese titels is het nu echt tijd voor een stapje hoger. Spelers uit Aziatische landen hebben zij nog nooit ontmoet. De toppers zijn dan ook benieuwd wat voor niveau deze badmintonners hebben. De ploeg hoopt op minstens een gouden plak en gezien de plaatsingen (Ilse staat drie keer eerste op de wereldranglijst) denk ik dat dat ook wel moet gaan lukken. Na het toernooi zullen de spelers en Annie een toer gaan maken door Guatemala. Misschien dat Ilse daar dan nog een nieuw boek kan scoren voor de terugreis. Maar nu eerst badmintonnen; succes Ilse, Marcel en Inge!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!