Amersfoort wint van Duinwijck

Amersfoort wint van Duinwijck

De afgelopen week sportploeg van 2011 geworden Haarlemmers kwamen ondanks alle geruchten bijna volledig aan de start.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Koen Ridder net hersteld van een voorhoofdholte ontsteking beet samen met Jorrit de Ruiter het spits af. Met een flitsende mannendubbel stond Amersfoort met 0-1 achter. Joéli Residay en Jelle Maas boden zeker in de 2e game goed tegenstand. De vrouwen van Amersfoort wonnen de 1e game eenvoudig maar in de 2e game kregen Maartje Verheul en Eefje Muskens veel meer tegenstand van de sportvrouw van 2011 uit Haarlem Akvile Stapusaityte en Eva Krab maar met 22-20 tekenden de vrouwen voor 1-1.

In de enkelspelen liep Edwin Ekiring tegen een nederlaag aan in een mooie wedstrijd was Eric Meijs in de beslissende game beter.

Beide 2e enkelspelen werden door Nick Fransman en Kirsten van der Valk in winst omgezet. Kirsten had in de 1e game veel moeite met de zich fel verwerende Betty Timmermans, maar won met 25-23 hierna was Kirsten de baas op het veld. Bij Nick Fransman, welke nog wat goed had te maken uit de vorige wedstrijd tegen Duinwijck, ging het uitstekend in de 1e game maar op de helft verloor Nick het overzicht en ging de winst naar Jerry Natenstedt. Nick kwam prachtig terug en won game 2 en 3.

Gayle Mahulette wat grieperig, moest het opnemen tegen de Litouwse kampioene en voormalig BC Amersfoort speelster Akvile Stapusaityte, zij deed dit voortreffelijk, in de beslissende game kon Gayle het net niet bolwerken.

Met een 3-3 stand op het scorebord werd begonnen aan de mixen, deze mixen brachten fantastische partijen, Jelle Maas en Eefje Muskens leken op een overwinning af te stevenen met winst in de 1e game, Jorrit de Ruiter en Eva Krab dachten hier anders over en grepen in game twee de winst. De beslissende game bracht het 4e punt voor de Amersfoorters met spectaculair spel van beide zijden ging de winst naar Eefje en Jelle. Maartje Verheul en Joeli Residay leverde een degelijke mix af met een twee games winst op Eric Meijs en Betty Timmerman. De overwinning op Landskampioen en Europacup winnaar Duinwijck was binnen.

Door de grote overwinning van 7-1 op Almere werd VELO de nieuwe koploper in de eredivisie. BC Amersfoort staat mooi derde en is praktisch zeker van de playoffs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!