DKC delft onderspit tegen Van Zijderveld

DKC delft onderspit tegen Van Zijderveld

In een goed gevulde sporthal De Meerkamp deed het eerste team van Van Zijderveld Amstelveen afgelopen zondagmiddag wat van haar werd verwacht, namelijk met ruime cijfers winnen van het team van DKC uit Den Haag. Na honderdvijftig minuten strijd werd het uiteindelijk 6-2 voor de Amstelveense ploeg. En gestreden werd er zéker, met name in de tweede single-partijen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de mannen viel 'playing coach' Joris van Soerland in voor de afwezige Virgil Soeroredjo en hij deed dat zeer verdienstelijk in zijn partij tegen de jonge talentvolle Mark Caljouw. In de drie zeer enerverende games die er werden gespeeld, keek Joris voortdurend tegen een achterstand aan. De eerste game verloor hij nog ruim met 15-21, maar in de resterende twee games liet hij zijn team niet in de steek. Joris gooide al z'n ervaring en energie in de strijd en won uiteindelijk, zij het nipt, beide games met 21-18 en 22-20.

Bij de vrouwen ging Alida Chen de strijd aan met de linkshandige Tak Ling Lam. Alida begon goed aan haar partij, gaf haar opponente geen kans en won de eerste game vrij vlot met 21-11. In de tweede waren de rollen echter omgedraaid. Dit keer was het Tak Ling die de regie overnam en won die game met 21-10. In de beslissende derde game was het weer Alida die het heft in handen nam. Via een 11-5 ruststand denderde zij door naar een 21-14 overwinning.

Het mannendubbel ging vrij eenvoudig in twee games naar het Amstelveens duo Norbert van Barneveld/Robin Tabeling. Het koppel Georgy van Soerland/Elisa Piek kwam in het vrouwendubbel net iets te kort voor de winst.

In de eerste singles werden de punten eveneens gedeeld. Lester Oey kwam in zijn partij nooit in de problemen en won simpel in straight games. Linda Chen had in de eerste game niets in te brengen tegen haar zeer ervaren tegenstandster Ginny Severien. In de tweede ging de partij na de pauze lange tijd gelijk op, maar Ginny liet zich echter niet verrassen.

Bij de stand 4-2 in het voordeel van Van Zijderveld werd aan de gemengddubbelspelen begonnen. De eerste mix van Norbert van Barneveld/Georgy van Soerland werd een gemakkelijke prooi voor de Amstelveners. In de tweede mix had het duo Robin Tabeling/Elisa Piek meer tegenstand. Via een gewonnen eerste game, een in de verlenging verloren tweede en opnieuw winst in de derde game zette het jonge mixkoppel de eindstand op 6-2 voor Van Zijderveld.

Door deze zege blijft Van Zijderveld Amstelveen vierde in de eredivisie. Op nummer vijf staat Almere met vijf punten minder. Met nog twee speelronden te gaan, is de strijd om de laatste plek in de play offs om het landskampioenschap nog niet geheel beslist. Na de feestdagen gaat Van Zijderveld op 7 januari 2012 op bezoek bij landskampioen Duinwijck en op 14 januari ontvangen de Amstelveners in De Meerkamp het team van Roosterse uit Roosteren. Op papier heeft naaste concurrent Almere een makkelijker programma (TFS'57 thuis en TFS Barendrecht uit), echter de praktijk zal het nog moeten leren.

Van Zijderveld Amstelveen - BC DKC (6-2)

  • MD: Norbert van Barneveld/Robin Tabeling - Ruben Wijers/Thomas Wijers 21-8 21-14
  • VD: Elisa Piek/Georgy van Soerland - Ginny Severien/Veerle Wijers 19-21 18-21
  • ME1: Lester Oey - Ruben Wijers 21-8 21-10
  • VE1: Linda Chen - Ginny Severien 6-21 19-21
  • ME2: Joris van Soerland - Mark Caljouw 15-21 21-18 22-20
  • VE2: Alida Chen - Tak Ling Lam 21-11 10-21 21-14
  • GD1: Norbert van Barneveld/Georgy van Soerland - Mark Caljouw/Veerle Wijers 21-13 21-10
  • GD2: Robin Tabeling/Elisa Piek - Thomas Wijers/Tak Ling Lam 21-16 21-23 21-13

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!