SportSport

DKC reist af naar het Limburgse Roosteren

DKC reist af naar het Limburgse Roosteren

In het Limburgse Roosteren is de plaatselijke BC de tegenstander. Voor het Haagse DKC is het ook een belangrijk duel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wil het team van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen hoger eindigen dan plek negen (en op die manier sowieso degradatie voorkomen) zal het veel punten moeten scoren tegen nummer zeven Roosterse BC. Gezien het resterende programma van DKC zal dit ook een van de laatste mogelijkheden zijn om dit te doen.

Roosterse staat, zoals gezegd, op een zevende plaats in de Eredivisie. Het team van coaches Rolf Koch en Cyriel Weijers heeft 42 punten behaald in dertien wedstrijden. De Limburgers hebben die punten onder meer behaald met vier overwinningen en twee gelijke spelen. Die puntendelingen werden tweemaal behaald tegen TFS Barendrecht. In het begin van het seizoen zat Roosterse dicht tegen de play-off plaatsen aan. De laatste weken is het team wat weggezakt op de ranglijst, en moet het nog aan de bak om niet nog lager te eindigen.

DKC staat al weken op een negende plek. Mochten de Hagenaars die positie ook bekleden aan het eind van het seizoen, zal het promotie/degradatiewedstrijden moeten spelen. De kans om die te ontlopen is klein, maar zeker niet onmogelijk. Het gat naar nummer acht TFS Barendrecht is acht punten. Zaterdag moet er daarom een goed resultaat worden neergezet tegen Roosterse. Want daarna krijgt DKC alleen nog maar betere tegenstanders, op papier. Afgezien van de allerlaatste wedstrijd tegen TFS’57.

Een van de winstpartijen van Roosterse werd behaald in de heenwedstrijd tegen DKC. In Den Haag waren zij met 5-3 te sterk. Een uitslag die toen net zo goed in het voordeel van DKC had kunnen vallen. Er werden nog twee spannende drie-setters gespeeld, waarin Roosterse net aan het langste eind trok.

De wedstrijd tussen Roosterse BC en DKC wordt gespeeld op zaterdag 10 december in de Alberthal in Roosteren. Adres: Eijckholtstraat 23, 6116 BR. Het duel begint om 19.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!