SportSport

Duinwijck beperkt de schade

Duinwijck beperkt de schade

Regerend landskampioen Duinwijck heeft een moeizaam weekend achter de rug in de eredivisie. Ondanks de afwezigheid van een aantal spelers is de schade echter beperkt gebleven.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tegen koploper Van Zundert Velo werd in eigen huis met 3-5 verloren en van het Limburgse Roosterse werd een dag eerder eveneens in eigen huis met 6-2 gewonnen.

Het was weer puzzelen voor Duinwijckcoach Maurits van Tubergen Lotgering. Kopman Erik Meijs reisde zondagochtend af naar Turkije waar hij deel zal nemen aan het Turkish International. Playing coach Koen Ridder is deze week afgereisd naar Azië in de voorbereiding op hopelijk de Olympische Spelen in Londen. Hij zal pas medio januari terug keren in Nederland. Door het ontbreken van beide mannen en blessure leed bij de vrouwen in het Duinwijck kamp maakte 'veterane' Sandy Bruil haar debuut in de Eredivisie in de wedstrijd tegen Van Zundert Velo. Jongeling Laura Vendrik deed dat in de wedstrijd tegen Roosterse.

De Eredivisie kraker tussen koploper Van Zundert Velo en de regerend landskampioen werd geopend door het mannendubbel van Jorrit de Ruiter en 'good old' Chris Bruil die speelde in plaats van de afwezige Ridder. Na een ongelukkige netbal in het voordeel van Velo ging de eerste set met 19-21 naar de Wateringers. Bruil en de Ruiter herstelden zich echter in de tweede set maar in de derde set waren het toch de op elkaar ingespeelde Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland die de winst pakten. De gezusters Betty en Eva Krab verloren eveneens ongelukkig de eerste set waarna voormalig Duinwijck speelster Soraya de Visch Eijbergen en Lisa Malaihollo gas gaven.

'Europa Cup fighter' Bart Gerrits haalde het beste in zichzelf naar boven tegen de talentvolle Jim Middelburg. Na verlies van de eerste set pakte Gerrits een naar het leek onoverbrugbare voorsprong in de slotfase van de tweede set. Ondanks enkele game points was het echter toch jongeling Middelburg die ver in de verlenging de 0-3 op de borden zette. Aan Jerry Natenstedt de loodzware opdracht om tegen de sterk spelende Dennis van Daalen de Jel zijn debuut als kopman glans te geven. Dat lukt de boomlange Haarlemmer wonderwel. Pas in de slotfase van zowel de eerste als de tweede game moest hij de eer aan van Daalen de Jel laten. 18-21 en 17-21. Sandy Bruil speelde vervolgens voor wat ze waard was tegen de talentvolle Myke Halkema maar ze kon niet voorkomen dat de Eredivisie koploper uitliep naar een 0-5 voorsprong.

De ongekende achterstand maakte echter van Duinwijck geen geslagen ploeg. Onder aanvoering van Haarlems Sportvrouw van het Jaar 2011 Akvile Stapusaityte herpakte de ploeg zich sterk. De partij van de dag was dan ook het eerste vrouwenenkel tussen de Litouws kampioene en Soraya de Visch Eijbergen. De Visch Eijbergen was anderhalve game de baas in haar voormalige thuishal. Stapusaityte veranderde echter van tactiek en dat was gecombineerd met een ontembare vechtlust dat wat nodig was om het eerste punt van de dag voor Duinwijck binnen te halen.

De beide gemengddubbels werden vervolgens eveneens een prooi voor Duinwijck. Eva Krab en Jorrit de Ruiter laten zien dat ze nog altijd groeien als combinatie. Het sterke Velo koppel Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo verloor in twee games. Routiniers Chris Bruil en Betty Timmerman-Krab hadden het vervolgens niet eenvoudig tegen de nationale jeugdtoppers Russel Muns en Myke Halkema. Pas in de tweede helft van de derde set werd het derde punt alsnog binnengehaald.

Na de 0-5 achterstand voelde zowel voor de ploeg als het thuispubliek de 3-5 eindstand als een morele overwinning. Een gehavend Duinwijck tegen een op volle oorlogssterkte spelende Velo. Ten opzichte van de uitwedstrijden eerder dit seizoen zijn er slechts twee punten meer verspeeld, de schade is dus beperkt gebleven.

Duinwijck staat nu op de derde plek in de Eredivisie. Vijf punten achter Velo en drie punten achter Amersfoort met nog twee duels te gaan voor de play offs. Het is zeer waarschijnlijk dat Duinwijck weer Amersfoort treft in de halve finales.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!