SportSport

Duinwijck pakt zeven punten in Den Haag

Duinwijck pakt zeven punten in Den Haag

In het weekend tussen twee topwedstrijden tegen de voornaamste concurrenten was voor landskampioen Duinwijck zaak om scherp te zijn tegen het Haagse DKC.

Maak kennis met Cheryl Seinen!

Hoewel dat niet in elke partij lukte, konden de Haarlemmers toch met een 7-1 overwinning huiswaarts keren. Dankzij deze overwinning blijft Duinwijck koploper in de eredivisie. Voor het eerst dit seizoen moest Duinwijck een speler missen wegens een blessure; Jerry Natenstedt heeft nog altijd last van zijn kuitblessure die hij vorige week opliep. Hierdoor kon Bart Gerrits zijn Eredivisie debuut maken, Gerrits sloeg eerder dit jaar wel al voor Duinwijck het winnende punt binnen in de Europa Cup finale. Ook tegenstander DKC kende blessureleed. Thomas Wijers had een spierblessure, waardoor Jelle de Keijzer zijn plaats moest innemen.

In een koude en luidruchtige hal was het zoals gebruikelijk aan de dubbels om de spits af te bijten. Voor Duinwijck stonden Koen Ridder en Jorrit de Ruiter op de baan tegen Ruben Wijers en Jelle de Keijzer. Het scheelde in deze partij niet veel of DKC was met de winst in de eerste set aan de haal gegaan, pas helemaal aan het eind wisten de Haarlemse internationals een gaatje te slaan en de verlenging winnend af te sluiten. Duidelijk wakker geschut tapte Duinwijck daarna uit een ander vaatje om ruim de tweede set binnen te halen. Nog moeizamer ging het in het vrouwendubbel waar de eerste set gewonnen werd door Eefje Besselink en Veerle Wijers. Maar ook hier waren de Duinwijckers op tijd scherp, om alsnog voor de winst te gaan. Akvile Stapusaityte en Eva Krab worstelden zich naar een 2-0 voorsprong.

Met het begin van de enkelspelen was de basketbalwedstrijd in de andere helft van de zaal ten einde, waardoor de rust weer terug keerde. Erik Meijs speelde in zijn partij goed tegen Ruben Wijers en gaf geen kansen weg. Akvile Stapusaityte had het daarentegen erg zwaar tegen Ginny Severien. Beide dames trokken alles uit de kast om punten te scoren en de tegenstander te ontregelen. Uiteindelijk was het Akvile die het spelletje het beste onder de knie had. Aan debutant Bart Gerrits de taak om te stunten tegen Mark Caljouw. Hoewel Gerrits bij vlagen erg goed speelde en de tweede set zelfs met voorsprong wisselde, was het de jeugdkampioen die het eerste punt voor DKC scoorde. In het laatste enkelspel was het verrassend Eefje Besselink die het tegen de hoogzwangere Karina de Wit opnam. In de eerste set kende de Wit geen problemen maar de tweede set kende een heel ander verloop. Pas in de tweede helft van deze set wist de Wit een antwoord te vinden op het sterke spel van Besselink en de 5-1 op het bord te zetten.

Eva Krab en Jorrit de Ruiter wisten het eerste gemengddubbelspel overtuigend te winnen van gelegenheidskoppel Tak Ling Lam en Jelle de Keijzer. Het was derhalve aan Karina de Wit en Erik Meijs om het laatste punt binnen te halen. Hiervoor moest afgerekend worden met Veerle Wijers en Mark Caljouw. In de eerste set leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede set waren het de youngsters die het initiatief hadden. In de vierde verlenging van de dag waren het toch de Duinwijckers die met de winst aan de haal gingen. Net als in de heenwedstrijd stond er na afloop een 7-1 score op het bord.

Deze wedstrijd was de laatste (van dit seizoen) voor Karina de Wit. Met slechts twee verliespartijen in 26 wedstrijden en 100% winstpercentage in haar enkelspelen heeft ze ook dit seizoen weer een belangrijke bijdrage geleverd in de overwinningen van Duinwijck. Duinwijck zal haar komende weken zeker missen, maar wensen haar heel veel plezier en succes komende weken. Wij, en ongetwijfeld velen met ons, zien haar graag na de geboorte van haar tweede kind weer op de badmintonbaan terug.

Volgende week een nieuwe topper

Op zaterdag 10 december staat het topduel met concurrent BC Amersfoort op het programma. Het zal voor Duinwijck een hele klus worden om de nummer 3 van de ranglijst in hun eigen huis te verslaan. De Amersfoortse formatie bestaat niet alleen uit een sterk team van topspelers, ook moet de landskampioen Karina de Wit, Koen Ridder, Erik Meijs en mogelijk Jerry Natenstedt missen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!