SportSport

Eerste nederlaag voor Duinwijck

Eerste nederlaag voor Duinwijck

Regerend landskampioen Duinwijck is voor het eerst sinds 31 oktober 2010 tegen een nederlaag aangelopen in de Eredivisie.

clubzoeker

Maak kennis met Andy Buijk!

In de veertiende ronde van het seizoen won rivaal BC Amersfoort nipt met 5-3. Door deze nederlaag heeft de Haarlemse ploeg de koppositie moeten overdragen aan Van Zundert Velo. Duinwijck staat nu tweede op drie punten.

In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen was de formatie van coach Maurits van Tubergen Lotgering verrassend ruim de baas over Amersfoort getuige de 6-2 overwinning. Ook in de return waren er voldoende kansen op een zege maar Amersfoort trok terecht de winst naar zich toe. Voor het eerst zonder Karina Kool-de Wit, die met zwangerschapsverlof is, maar met Erik Meijs (op tijd terug uit Ierland), Koen Ridder (herstellende van ziekte) en Jerry Natenstedt (terug na blessureleed) traden de Haarlemmers aan tegen een gemotiveerd Amersfoort.

Internationals Jorrit de Ruiter en Koen Ridder wisten Duinwijck door winst in het mannendubbel in twee sets op voorsprong te zetten. Aan Haarlems kersvers sportvrouw van het jaar Akvile Stapusaityte en Eva Krab de uitdaging tegen de sterke Maartje Verheul en Eefje Muskens om de score te verdubbelen. De Haarlemse vrouwen roken in de tweede set aan setwinst maar in de verlenging brachten de Amersfoortse vrouwen de stand alsnog gelijk.

Erik Meijs had zijn zinnen gezet op een overwinning op de sterke Afrikaan Edwin Ekiring. De eerste set werd dan ook binnengesleept waarna de tweede nipt naar Ekiring ging. In de derde set hield Meijs de voorsprong tot het einde vast, 21-16. In de heenwedstrijd overtrof Jerry Natenstedt zichzelf tegen nationaal selectiespeler Nick Fransman door in straight sets te winnen. Ook in de return trok Natenstedt direct het initiatief naar zich toe door de eerste set te winnen. In de tweede en derde set stelde Fransman echter orde op zaken waardoor de stand weer gelijk was.

Betty Timmerman-Krab speelde voor het eerst sinds tijden een vrouwenenkel in de Eredivisie. Ze was daarin tegen de talentvolle Kirsten van der Valk heel dicht bij een zege in de eerste game. Het was uiteindelijk de jeugdige Amersfoortse die ondanks alle strijdlust van Timmerman met 25-23 de game pakte waarna de Duinwijck speelster in de tweede set moest capituleren, 21-11. Akvile Stapusaityte wist de stand echter weer gelijk te trekken tegen de eveneens jeugdige Gayle Mahulette. Na verlies van de tweede set pakte de Litouws kampioene overtuigend de derde set met 21-9.

Met een tussenstand van 3-3 werden de afsluitende gemengddubbels gespeeld. Jorrit de Ruiter en Eva Krab namen het op tegen het sterke koppel Jelle Maas en Eefje Muskens. In de derde set bleek het koppel uit Amersfoort de sterkste. Omdat Erik Meijs en bondsbestuurlid Betty Timmerman niet opgewassen bleken tegen Joeli Residay en bondsbestuurlid Maartje Verheul stond aan het eind van de avond een 5-3 zege voor Amersfoort op de borden.

Duinwijck speelt op zaterdag 17 december een thuiswedstrijd tegen BC Roosterse.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!