clubzoeker

Geslaagd jeugdtoernooi Ritte-Spijkenisse

Geslaagd jeugdtoernooi Ritte-Spijkenisse

17 en 18 december was het zover. Het tweedaagse JX-toernooi bij BC Ritte-Spijkenisse vond weer plaats.

SportSport

Ken je SCBC Reeshof al?

Het 19e JX-toernooi was vol met 122 inschrijvingen en 320 geplande wedstrijden. Er stonden voor spelers, ouders, trainers en de toernooicommissie een lang weekend te wachten.

Om 09.00 werden de 1e partijen op de baan gezet en het toernooi was nu echt begonnen. Doordat er altijd eerst in een poule wordt gespeeld, kon iedere speler een aantal partijen verwachten. Iedereen kreeg een uitdraai waarop hij/zij kon zien wanneer de wedstrijden gepland stonden. Het gehele toernooi stond het weekend onder leiding van referee Hans Macaré. Naast wat vragen verliep het toernooi voorspoedig en hoefde de referee niet in te grijpen.

Voor iedereen was het verloop van het toernooi goed te volgen. In de kantine draaide heel het weekend Toernooi-TV, waar de uitslagen en aankomende wedstrijden op te zien waren. In de gang hingen formulieren die continu ingevuld werden zodat tussenstanden in poules te zien waren. Ook werd er op toernooi.nl gepubliceerd, waardoor thuisblijvers ook op de hoogte konden blijven van de stand van zaken in Spijkenisse.

De zaterdag was helemaal volgepland en continu stonden alle banen vol. De laatste wedstrijd stond om 17.20 ingepland en ging ook op deze tijd de baan op. Na de laatste wedstrijd vond de prijsuitreiking voor de categorieën U-9 en U-11 plaats. De oude en nieuwe voorzitter van de jeugd, Joke Beukers en Richard Schouten, reikten de prijzen uit. Winnaar in de JE U-9 werd Rens Lagrauw van TFS. Alle deelnemers U-9 kregen een aandenken aan het toernooi. In de U-11 waren Liem Nuijten en Eeke van Beurden van BC Reeshof oppermachtig.

De zondag was ook volgepland, maar door enkele uitgevallen partijen en een iets ruimere planning was het zo dat het toernooi al snel voor op schema lag. Ondanks dat er op spelers gewacht moest worden die in meerdere halve finales stonden begonnen de finalepartijen een uur eerder dan gepland. Na deze partijen werden de prijzen uitgedeeld door de voorzitter van de jeugd Richard Schouten en de voorzitter van BC Ritte-Spijkenisse Rob Cribbelier. In de JE U-17 waren er geen verrassingen. Joran Kweekel, 1e geplaatst, werd dan ook 1e ten koste van Jordy Beckers van BC Victoria. Zijn broer Ruben Kweekel haalde redelijk eenvoudig in de JE U-19 de 1e plaats.

Onze spelers hebben ook goed gepresteerd. In de MD U-11 werd Victoria Mink samen met Mikki Kouwenhoven van BC Delft 2e. Ook Raoel Klein werd 2e in de GD U-13 samen met Jentel Molenkamp van Verburch. Lex de Willigen haalde de halve finale in JE U-13.

In de JE U-15 stond onze Max Gundlach 1e geplaatst en strandde uiteindelijk in de halve finale. Samen met Luuk Toeter werden ze 2e in de JD U-15. De ME U-15 was een onderonsje voor BC Ritte-Spijkenisse. Joëlla Visser stond tegenover Maaike Gardenier in de finale waar Maaike uiteindelijk aan het langste eind trok. Samen wonnen ze de MD U-15. In de ME U-17 stond Mieke Tap 1e geplaatst. Ze verloor in de finale na een spannende 3-setter van Marit Willemsen van Van Zundert Velo. De 2e plek veroverde ze ook samen met Max in de GD-U17.

Nadat alle prijzen waren uitgereikt en alle spelers op de banken zaten te wachten voor de groepsfoto, werd de verenigingsprijs uitgedeeld. Vorig jaar bleef deze bij BC Ritte-Spijkenisse, dit jaar werd hij gewonnen door The Flying Shuttle. Zij waren dan ook in grote getale naar het toernooi gekomen. BC Ritte-Spijkenisse werd 2e op de voet gevolgd door VELO.

De toernooicommissie kan terugkijken op een druk maar geslaagd weekend, met dank aan alle sponsors en vrijwilligers die het toernooi mogelijk gemaakt hebben. De toernooicommissie hoopt deze drukte terug te zien op het 20e JM op 14 en 15 april 2012.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!