SportSport

Het blessureleed van Dorien Lups

Het blessureleed van Dorien Lups

Eindelijk dacht ik dat het einde in zich was. Vanaf eind mei heb ik niet meer goed kunnen functioneren en trainen vanwege een knieblessure.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hard trainen om mijn knie weer sterk te krijgen. En dan mag ik mijn eerste wedstrijd spelen. Het is even wennen. De eerste set in de damesdubbel gaat verloren, maar dan kom ik beter en mijn spel en winnen we de wedstrijd. Ook de mix liep goed. Ik begon een beetje in mijn ritme te komen.

Afgelopen weekend mocht ik voor de eerste keer singelen. De eerste set verliep stroef en maakte ik veel persoonlijke fouten. De tweede set ging gelijk op. Bij een stand van 21-20 kwam de klap. Ik stapte uit naar achter. Op dat moment kreeg ik geen grip met de vloer en glee uit. Mijn voet gleed naar buiten en mijn knie naar binnen. Ik kreeg meteen pijn en heb de mix ook opgegeven. Mijn knie bewegen is heel pijnlijk en ik kan er niet meer op staan.

Mijn tweede competitiewedstrijd en dan dit. Ik zit in de voorbereiding van het EJK. Ik kon meteen terecht in het AZM te Maastricht. Daar zijn foto’s en een CT scan gemaakt. Gelukkig was er niets gebroken, voor de rest kunnen ze nog niets zeggen. Even een paar dagen rust en dan opnieuw naar de orthopeed. Ik hoop dat het meevalt, maar voorlopig is het balen.

Deze week probeer ik iedere dag informatie toe te voegen naar het wel en wee van mijn blessure. In de tussentijd dat ik aan de stoel en bank zit vast gekluisterd ga ik mij voorbereiden op mijn eerste tentamen dat woensdag plaats vind.

Maandag 31 oktober:

Vandaag is een echo van mijn knie gemaakt. Er is niet veel te zien omdat te veel vocht in en rondom de knie zit. Met een beetje geluk kan ik donderdag bij de orthopeed terecht. Tot die tijd moet mijn been veel hoog liggen. En regelmatig koelen. Ik baal hier goed van.

Dinsdag 1 november:

Mijn knie is en blijft dik en pijnlijk. Donderdag kan ik terecht voor een MRI en een bezoek aan dokter van Loon. Ik ga vandaag wel naar mijn kamer op Papendal, omdat ik morgen een tentamen heb. Genoeg mensen die eventueel kunnen helpen met kleine dingen. Voor de rest blijf ik veel liggen en hopen dat het vocht minder wordt. Anders wordt het moeilijk om de MRI te beoordelen.

Woensdag 2 november:

Net mijn eerste tentamen gemaakt. Theorie wordt afwachten, praktijktoets een 7. Nu weer mijn been omhoog en wachten tot ik morgen terecht kan bij de orthopeed.

Donderdag 4 november:

Vandaag kan ik naar het ziekenhuis voor een diagnose. Om 14.00 uur de MRI. 15.00 uur de orthopeed. Uiteindelijk kan ik rond 16.00 uur naar Dr. van Loon.

De uitslag is zwaar kl… Mijn voorste kruisband in mijn knie is volledig afgescheurd en de binnenbanden hebben een flinke tik gehad. Ik moet nu eerst gaan zorgen dat ik, samen met de fysio, mijn been weer volledig mobiel krijg. Het vocht moet eruit en weer kracht opbouwen, zodat mijn knie sterk is voordat er geopereerd gaat worden. De operatie is gepland in de tweede week van januari. Daarna staat een revalidatie van 6 tot 8 maanden, afhankelijk van het herstel. Voor mij dus geen wedstrijden meer dit seizoen.

Ik had mijn start op Papendal toch even anders voorgesteld. Nu ga ik mij volledig richten op mijn herstel en het volgend seizoen als eerste jaars onder 19.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!