Opnieuw remise Van Zijderveld Amstelveen tegen TFS Barendrecht

Opnieuw remise Van Zijderveld Amstelveen tegen TFS Barendrecht

Net als in de uitwedstrijd in oktober had Van Zijderveld Amstelveen in de eredivisie badminton afgelopen zaterdagavond thuis een gelijkspel behaald tegen badmintonclub The Flying Shuttle Barendrecht. Van Zijderveld Amstelveen begon de wedstrijd goed door het mannendubbelspel te winnen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zonder teveel moeite versloegen Robin Tabeling en Lester Oey het koppel Sabar Lapré/Stacey Bouwman (1-0). Echter, door het verlies van het vrouwen dubbel werd de voorsprong meteen uit handen gegeven. Het koppel Georgy van Soerland/Elisa Piek was in twee games niet opgewassen tegen het duo Pascalle van Nielen/Daisy Bommeleijn.

Waren de enkelspelen in de uitwedstrijd nog goed voor drie winstpunten, nu trok Van Zijderveld Amstelveen met drie verliespunten aan het kortste eind en kwam na dit spelonderdeel op een achterstand!

In twee van de vier enkelspelen werd er zwaar gevochten om de winst. In het eerste mannensingle wilde Michiel Kruijt graag een revanche op Lester Oey en dat lukte. Helaas voor Lester Oey was er vanavond geen kruid gewassen tegen Michiel Kruijt. Na drie zeer spannende games was het voor Lester voorbij.

Bij de vrouwen kon Linda Chen het niet bolwerken tegen de sterk spelende Monique Broeke en ging in twee games onderuit. Haar zusje Alida Chen had na een verloren eerste game tegen Pascalle van Nielen veel vechtlust en won de tweede game. Echter, in de laatste game verzilverde Alida haar “matchpunt” niet bij de stand 26-25 en verloor haar partij, ondanks alle stevige aanmoedigingen, met een uitslag van 27-29! Virgil Soeroredjo "won" zijn partij door opgave van Stacey Bouwman in de eerste game.

In de resterende twee mixed dubbels kwam de ervaring van het duo Georgy van Soerland/Norbert van Barneveld sterk naar voren. Zij bouwden een spanning op tegen het bijna onverslaanbare duo Michiel Kruijt/Daisy Bommeleijn. Na de eerste gewonnen game werd de tweede game een gemakkelijke prooi voor hun tegenstanders. Jammer genoeg voor de tegenstanders gooide het Van Zijderveld duo alle ervaring in de strijd en zorgden daarmee dat hun tegenstanders een verliespartij rijker werden.

Het andere koppel Elisa Piek/Robin Tabeling speelde ook een puike partij tegen Sabar Lapré/Monique Broeke en poetsten daarmee hun verlies in de uitwedstrijd weg met een zeer verdiende overwinning.

Aanstaande zaterdag 17 december is Almere, dat met vier punten een plekje lager staat, tegenstander van de Amstelveners. Deze wedstrijd zal gaan om de vierde plaats in de badminton eredivisie. Het duel begint om 19.00 uur in het Sportcomplex de Toekomstgroep in Almere. De dag erna, op zondagmiddag 18 december krijgt Van Zijderveld Amstelveen het team van DKC op bezoek. De wedstrijd tegen de Hagenaars vangt in De Meerkamp om 14.00 uur aan.

Van Zijderveld Amstelveen - TFS Barendrecht (4-4)

  • MD: Oey/Tabeling - Lapré/Bouman 21-10 21-11
  • VD: Van Soerland/Piek - Bommeleijn/Van Nielen 9-21 14-21
  • ME2: Soeroredjo - Bouman 1-1 opgave Bouman
  • VE2: A. Chen - Van Nielen 19-21 21-15 27-29
  • VE1: L. Chen - Broeke 13-21 11-21
  • ME1: Oey - Kruijt 17-21 21-11 19-21
  • GD1: Van Barneveld/Van Soerland - Kruijt/Bommeleijn 21-18 14-21 21-15
  • GD2: Tabeling/Piek - Lapré/Broeke 14-21 21-13 21-14

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!