clubzoeker

Puntje voor DKC

Puntje voor DKC

De badmintonners van het Haagse DKC hebben afgelopen zaterdag met 1-7 verloren van koploper in de eredivisie Duinwijck.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eigen sporthal ’t Zandje wist DKC alleen de mannensingel van Mark Caljouw te winnen. Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, was de ploeg van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen dichtbij meerdere punten. Zo werden er twee wedstrijden verloren, die over de volledige drie games gingen. Hierin kwam de Haagse ploeg echter net tekort.

Zoals bijna in elke wedstrijd, werd er dit keer weer een ander duo opgesteld in de herendubbel bij DKC. Ruben Wijers kwam daarin in actie samen met invaller Jelle de Keijzer. Ze namen het op tegen twee wereldtoppers in de dubbel: Jorrit de Ruiter en Koen Ridder. Normaal gesproken vormen zij alleen geen koppel. En dat was te merken in de eerste game, die in de verlenging maar nipt werd gewonnen door de Duinwijckers met 22-20. In de tweede game was het verzet van de thuisspelers gebroken, en werd het 21-8 voor De Ruiter en Ridder.

Ook in het vrouwendubbel stond een nieuw koppel. Invalster Eefje Besselink nam de plek in van Ginny Severien, die niet fit genoeg was twee wedstrijden te spelen. Besselink won met Veerle Wijers verrassend de eerste game met 22-20 van Eva Krab en Akvile Stapusaityte. In het vervolg konden de DKC-speelsters nog erg goed meekomen met hun tegenstanders, maar bleken ze toch net niet sterk genoeg om de wedstrijd ook te winnen. Game twee en drie gingen met respectievelijk 21-14 en 21-17 naar Duinwijck.

Na de dubbels werden de singels gespeeld. Ruben Wijers won dit seizoen nog geen enkele singelpartij, en ook tegen talent Erik Meijs zat een overwinning er nooit in. De Duinwijck-speler won met 21-15 en 21-14. Ook Besselink kon, in haar eerste singel van dit seizoen, geen potten breken. De ervaren Karina de Wit was met 21-12 en 21-17 te sterk.

In de andere enkelpartijen had DKC wat meer kansen. Severien nam het op tegen Stapusaityte. De vorige confrontatie tussen beiden, bij Duinwijck, werd al een spannende drie-setter, en dat was zaterdag weer het geval. En wederom stapte de Litouwse als winnares van het veld. Ze won de eerste game in de verlenging, waarna Severien de tweede game pakte. In de beslissende game leek de pijp leeg bij de Haagse, en verloor die dan ook ruim met 21-13.

Caljouw keerde, na drie wedstrijden afwezigheid, weer terug bij DKC. Hij speelde tegen Bart Gerrits, die Duinwijck afgelopen seizoen nog de Europa Cup bezorgde. Dit keer zat een overwinning er nooit echt in voor de man, die pas voor het eerst dit seizoen in actie kwam in de Eredivisie. Caljouw won relatief eenvoudig met 21-14 en 21-17.

De gemengd dubbels vormden het slotstuk van de avond. Tak Ling Lam, die gepasseerd werd in de singel, speelde samen met De Keijzer tegen De Ruiter en Krab. Het gelegenheidsduo kon het de Duinwijckers niet lastig genoeg maken. 21-11 en 21-14 voor de Haarlemse formatie. In de tweede mix waren Caljouw en Veerle Wijers wat kansrijker. Ze verloren de eerste game nog dik met 21-12 van Meijs en De Wit, maar in de tweede game gaven ze goed tegenstand, en capituleerden pas na 22-20.

Een 7-1 verlies dus voor DKC, maar zeker geen kansloze nederlaag. Hierdoor heeft de Haagse ploeg echter wel steeds minder zicht op directe handhaving. Want het zag nummer acht Roosterse BC drie punten pakken bij Almere. De Limburgers stijgen daardoor een plekje, en nu staat TFS Barendrecht achtste in de Eredivisie. Het gat met nummer negen DKC is acht punten. En dat met nog vijf wedstrijden te spelen.

Wil DKC nog kans houden op rechtstreeks lijfsbehoud, zal het volgende week een goed resultaat moeten neerzetten. Op zaterdag 10 december staat dan de belangrijke uitwedstrijd tegen Roosterse BC op het programma. De wedstrijd in Limburg begint om 19.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!