Puntje voor DKC

Puntje voor DKC

De badmintonners van het Haagse DKC hebben afgelopen zaterdag met 1-7 verloren van koploper in de eredivisie Duinwijck.

› alles over het Badminton Festival!

In de eigen sporthal ’t Zandje wist DKC alleen de mannensingel van Mark Caljouw te winnen. Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, was de ploeg van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen dichtbij meerdere punten. Zo werden er twee wedstrijden verloren, die over de volledige drie games gingen. Hierin kwam de Haagse ploeg echter net tekort.

Zoals bijna in elke wedstrijd, werd er dit keer weer een ander duo opgesteld in de herendubbel bij DKC. Ruben Wijers kwam daarin in actie samen met invaller Jelle de Keijzer. Ze namen het op tegen twee wereldtoppers in de dubbel: Jorrit de Ruiter en Koen Ridder. Normaal gesproken vormen zij alleen geen koppel. En dat was te merken in de eerste game, die in de verlenging maar nipt werd gewonnen door de Duinwijckers met 22-20. In de tweede game was het verzet van de thuisspelers gebroken, en werd het 21-8 voor De Ruiter en Ridder.

Ook in het vrouwendubbel stond een nieuw koppel. Invalster Eefje Besselink nam de plek in van Ginny Severien, die niet fit genoeg was twee wedstrijden te spelen. Besselink won met Veerle Wijers verrassend de eerste game met 22-20 van Eva Krab en Akvile Stapusaityte. In het vervolg konden de DKC-speelsters nog erg goed meekomen met hun tegenstanders, maar bleken ze toch net niet sterk genoeg om de wedstrijd ook te winnen. Game twee en drie gingen met respectievelijk 21-14 en 21-17 naar Duinwijck.

Na de dubbels werden de singels gespeeld. Ruben Wijers won dit seizoen nog geen enkele singelpartij, en ook tegen talent Erik Meijs zat een overwinning er nooit in. De Duinwijck-speler won met 21-15 en 21-14. Ook Besselink kon, in haar eerste singel van dit seizoen, geen potten breken. De ervaren Karina de Wit was met 21-12 en 21-17 te sterk.

In de andere enkelpartijen had DKC wat meer kansen. Severien nam het op tegen Stapusaityte. De vorige confrontatie tussen beiden, bij Duinwijck, werd al een spannende drie-setter, en dat was zaterdag weer het geval. En wederom stapte de Litouwse als winnares van het veld. Ze won de eerste game in de verlenging, waarna Severien de tweede game pakte. In de beslissende game leek de pijp leeg bij de Haagse, en verloor die dan ook ruim met 21-13.

Caljouw keerde, na drie wedstrijden afwezigheid, weer terug bij DKC. Hij speelde tegen Bart Gerrits, die Duinwijck afgelopen seizoen nog de Europa Cup bezorgde. Dit keer zat een overwinning er nooit echt in voor de man, die pas voor het eerst dit seizoen in actie kwam in de Eredivisie. Caljouw won relatief eenvoudig met 21-14 en 21-17.

De gemengd dubbels vormden het slotstuk van de avond. Tak Ling Lam, die gepasseerd werd in de singel, speelde samen met De Keijzer tegen De Ruiter en Krab. Het gelegenheidsduo kon het de Duinwijckers niet lastig genoeg maken. 21-11 en 21-14 voor de Haarlemse formatie. In de tweede mix waren Caljouw en Veerle Wijers wat kansrijker. Ze verloren de eerste game nog dik met 21-12 van Meijs en De Wit, maar in de tweede game gaven ze goed tegenstand, en capituleerden pas na 22-20.

Een 7-1 verlies dus voor DKC, maar zeker geen kansloze nederlaag. Hierdoor heeft de Haagse ploeg echter wel steeds minder zicht op directe handhaving. Want het zag nummer acht Roosterse BC drie punten pakken bij Almere. De Limburgers stijgen daardoor een plekje, en nu staat TFS Barendrecht achtste in de Eredivisie. Het gat met nummer negen DKC is acht punten. En dat met nog vijf wedstrijden te spelen.

Wil DKC nog kans houden op rechtstreeks lijfsbehoud, zal het volgende week een goed resultaat moeten neerzetten. Op zaterdag 10 december staat dan de belangrijke uitwedstrijd tegen Roosterse BC op het programma. De wedstrijd in Limburg begint om 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!