'Degraderen graag, maar lukt dat ook?'

'Degraderen graag, maar lukt dat ook?'

Eerste dame Sarah Lammers van TFS'57 steekt haar mening niet onder stoelen of banken.

Ze moeten het er in Bergen op Zoom nog eens over hebben. Al hoeft dat feitelijk niet meer voor Sarah Lammers.

Ken je OSM Badminton al?

"Ik heb het wel gehad met de eredivisie badminton, volgend jaar graag een trapje lager", zegt de eerste vrouw van The Flying Shuttle '57.

Eerste divisie derhalve. De vraag is echter of TFS'57 een stap terug kan doen. Vorige week dwarrelde in Bergen op Zoom een schrijven van de badmintonbond door de brievenbus. Daarin werd gemeld dat TFS'57 niet rechtstreeks degradeert, maar zich kan verzekeren van nog een jaar eredivisie als het de play-offs wint van - waarschijnlijk - Slotermeer. De wedstrijden staan voor 26 februari en 10/11 maart op het programma.

Veel clubs in diverse competities zouden blij zijn met een dergelijke reddingsboei, maar The Flying Shuttle '57 ziet die het liefst zo snel mogelijk voorbij drijven. "Wat ons betreft mag Slotermeer promoveren en degraderen wij naar de eerste divisie", geeft Lammers aan.

Ogenschijnlijk geen probleem, ware het niet dat Slotermeer, zo heeft de Roosendaalse advocate begrepen, ook duidelijk heeft gemaakt dat het de stap naar de eredivisie niet wil maken. Het niveauverschil is namelijk erg groot en bovendien brengt inschrijven op het hoogste niveau flink wat extra kosten met zich mee.

In de play-offs dreigen derhalve twee teams tegenover elkaar die allebei willen verliezen. Een uiterst merkwaardige situatie.

"Geen idee hoe dat af gaat lopen", zegt Lammers. "Misschien gaat het erom wie het snelst zijn tegenstander kan feliciteren", lacht ze. "Ik ken wel verhalen dat één team wilde verliezen. In die wedstrijden vloog heel veel uit en in het net. Maar twee teams die allebei willen verliezen, dat heb ik niet eerder meegemaakt."

Een mogelijkheid om behoud voor de eredivisie te ontlopen, is het terugtrekken van het team. In dat geval mag het eerste team van Flying Shuttle '57 volgend seizoen echter niet uitkomen in de eerste divisie. "En dat willen we nou net heel graag", zegt Lammers die dit seizoen van haar zeventien singlepartijen er maar eentje wist te winnen. In het mixed dubbel scoorde ze honderd procent beter. Samen met Onno Quik won ze er twee.

Te karig om te kiezen voor een derde opeenvolgende seizoen dat opnieuw heel veel nederlagen zou brengen.

Zeker omdat de levenspartner van Lammers, de Roosendaalse fysiotherapeut Simon van Opstal, het badmintonracket weliswaar niet opbergt, maar niet meer voor het eerste team van The Flying Shuttle '57 uit zal komen.

"Simon wil zich het komende seizoen toe gaan leggen op het spelen van squash. Verder wil hij meer tijd investeren in het racketlon (tafeltennis, badminton, squash en tennis)", zegt ze.

Bij de badmintonbond is officieel niet bekend dat er waarschijnlijk twee teams in de play-offs staan die allebei de kelk van spelen in de eredivisie aan zich voorbij willen laten gaan.

"En ik denk dat de reglementen ook niet voorzien in een dergelijk scenario", zegt Hendrik Boosman. "Het antwoord op wat te doen, is daarom niet te geven. Dat moeten we uitzoeken."

Zaterdag sluit TFS'57 vooralsnog het officiële seizoen in eigen huis (19.00 uur) af tegen BC DKC uit Den Haag. "Die ploeg staat voorlaatste en we willen echt nog een keer vlammen", zegt Lammers.

Het zal niet toereikend zijn om de laatste plaats in de eredivisie te verlaten. Verre van dat. The Flying Shuttle '57 heeft twaalf winstpunten, BC DKC liefst 46.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over tfs'57