SportSport

Duinwijck overtuigend in derby

Duinwijck overtuigend in derby

Duinwijck heeft de Noord-Hollandse derby tegen het Amstelveense Van Zijderveld met 7-1 gewonnen. Door deze ruime zege en onverwachte kleine zeges van concurrenten VELO en Amersfoort is het voor de laatste speelronde weer dringen aan de kop van de eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Velo is koploper, Amersfoort volgt op twee en Duinwijck op drie punten. Amersfoort en Velo treffen elkaar in de laatste speelronde. Vanwege een toernooiuitzending naar Estland reist Duinwijck zonder vijf basisspelers naar het Limburgse Victoria. In de laatste week van januari worden de halve finales in de play offs gespeeld.

In tegenstelling tot de laatste speelronde volgende week kon coach Maurits van Tubergen Lotgering tegen Van Zijderveld beschikken over een vrijwel volledige selectie. Alleen Koen Ridder ontbrak vanwege een Olympisch kwalificatietoernooi in Korea. Routinier Chris Bruil was zijn vervanger. Bruil speelde met international Jorrit de Ruiter een uitgekiende mannendubbel. Lester Oey en Robin Tabeling waren met aanvallend spel weliswaar heer en meester in de eerste set, in de tweede set ebde de kracht weg en keerde het tij. De derde set werd vervolgens eveneens binnengesleept door de Haarlemmers. Eva Krab en Akvile Stapusaityte konden tegelijkertijd het tweede punt scoren door in twee sets te winnen van Elisa Piek en Georgy van Soerland.

Annemiek Groenewoud speelde het tweede vrouwenenkelspel tegen de zeer talentvolle Alida Chen. Na ruim verlies van de eerste set herpakte de lange Haarlemse zich uitstekend maar ze kon verlies in twee sets niet voorkomen. Jerry Natenstedt wilde zich duidelijk revancheren voor zijn twee sets verlies in de uitwedstrijd tegen Surinaams kampioen Virgil Soeroredjo. Met zeer aanvallend spel was het deze keer Natenstedt die in twee sets de baas was. Akvile Stapusaityte wist haar ongeslagen status te behouden. De talentvolle Linda Chen deed wat ze kon maar dat was niet genoeg om verlies in twee sets te voorkomen. Aan Duinwijck kopman Erik Meijs de opgave voor het eerst van voormalig international Lester Oey te winnen. Oey verloor dit seizoen slechts twee enkelspelen en is dus in vorm. In de eerste set was het dan ook Oey die de lakens uitdeelde getuige de 12-21 setwinst. Vanaf het eerste punt van de tweede set stond er echter een andere Erik Meijs op de baan. Oey kreeg geen enkele kans meer en vlot werd het 21-8 en 21-14 en daarmee 5-1.

Beide gemengddubbelspelen werden eveneens gewonnen door de regerend landskampioen. Jorrit de Ruiter en Eva Krab bleken duidelijk een maatje te groot voor routinier Georgy van Soerland en voormalig Duinwijcker Norbert van Barneveld. Een regelmatige tweemaal 21-14 stond vlot op de borden. Chris Bruil moest met Betty Timmerman-Krab echter alle zeilen bijzetten tegen jongelingen Robin Tabeling en Elisa Piek. Met een nipte 21-19 werd de derde set gewonnen door de ervaren Haarlemmers. Daarmee stond de achtste zevenklapper van dit seizoen op de borden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!