SportSport

Eredivisiekansen voor Slotermeer

Eredivisiekansen voor Slotermeer

Na de prima overwinning, afgelopen zondag van team 1 op TFS Barendrecht met 7-1, stijgen de kansen voor het bereiken van de eredivisie weer met een grote sprong. Eerst zal er na afloop van de competitie echter nog deel genomen moeten worden aan promotie/degradatie wedstrijden voordat één en ander een feit is.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hieronder lees je de gang van zaken bij deze wedstrijden. Voor de winst op Barendrecht natuurlijk alvast de hartelijke felicitaties!

De strijd in de eredivisie is interessant maar zeker zo boeiend is de vraag wie er eventueel vanuit de eerste divisie promoveren naar de hoogste klasse. Vrijwel zeker zal er geen sprake zijn van directe promotie, omdat er hoogstwaarschijnlijk geen standaardteam kampioen wordt. De huidige koplopers zijn immers Almere 2, dat leidt in eerste divisie afdeling 1, en Van Zijderveld 2 (bovenaan in afdeling 2.

Alleen eerste teams mogen uitkomen in de eredivisie. Als er een standaardteam kampioen wordt in de eerste divisie neemt die de plaats in van de nummer 10 in de eredivisie. Als twee standaardteams kampioen worden, degradeert ook de nummer 9 naar de eerste divisie.

Dat is dit jaar echter niet het geval. De promotie/degradatieregeling laat zien dat ook niet-kampioenen een gooi kunnen doen naar een plaats in de eredivisie.

Het hoogste standaardteam speelt een promotiewedstrijd tegen de nummer 10 uit de eredivisie. Dat is op dit moment Slotermeer (tweede plaats in afdeling 2). Het hoogste standaardteam in de andere divisie, Elo United, mag het gaan opnemen tegen de nummer 9 uit de eredivisie.

Als de situatie ongewijzigd blijft betekent het dat de volgende promotie/degradatiewedstrijden zullen worden gespeeld:

  • DKC – Elo United
  • TFS'57 – Slotermeer

Er is overigens nog van alles mogelijk, maar zeker is dat het de komende weken steeds spannender wordt. Want de inzet is: promotiewedstrijden voor twee plekken in de eredivisie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!