Jonathans: 'NK geen uitdaging, focus op Spelen blijft'

Jonathans: 'NK geen uitdaging, focus op Spelen blijft'

Lotte Jonathans uit Den Bosch laat het Nederlands kampioenschap badminton volgende maand aan zich voorbij gaan. "Ik ben nu dertien keer Nederlands kampioen geworden. Vorig jaar was ik opnieuw de beste in het vrouwen- en gemengd dubbelspel. Ik zie er geen uitdaging meer in."

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het annuleren van het NK heeft niets te maken met 'mentale moeheid', wat de nieuwe technisch directeur Eline Coene van de badmintonbond woensdag in De Telegraaf zei. "Het allerbelangrijkste is dat ik op het NK geen punten kan verdienen richting de Olympische Spelen. Aangezien ik dit jaar zo'n druk programma heb wil ik me volledig richten op de Spelen en dus richt ik me nu alleen op toernooien die van belang zijn richting Londen. Het NK hoort daar niet bij, punt."

Aanstaande breuk

Jonathans liet met haar vaste dubbelpartner Paulien van Dooremalen uit Oosterhout vorige week ook al een groot toernooi in Maleisië schieten. Daarop ontstonden geruchten over een aanstaande breuk. Maar dat is onzin volgens Jonathans. "We hebben de afgelopen weken een aantal slechte resultaten neergezet. We liepen telkens tegen dezelfde problemen aan. Niet fysiek, want we zijn allebei hartstikke sterk, maar wel mentaal. Zo'n olympisch traject waar we in zitten brengt veel druk met zich mee. Ik wilde niet weer een toernooi op diezelfde manier ingaan. We hebben de afgelopen tijd om tafel gezeten om te zien hoe we het anders aan kunnen pakken om de weg naar boven weer in te slaan. Dinsdag zijn we in de nieuwe stijl begonnen."

Hechte band mag geen last worden

Die 'nieuwe stijl' houdt met name een andere vorm van trainen in. "We zijn de beste vriendinnen dus we doen normaal veel samen. Ook het trainen deden we samen. Dat gaan we nu anders aanpakken. We gaan wat meer tegen elkaar spelen en tegen mannen." De hechte band tussen Jonathans van Van Dooremalen mag namelijk geen last worden. "Tegen vrienden is het moeilijk om zakelijk en hard te zijn. En op sommige momenten moet dat natuurlijk wel."

Beste zestien

Jonathans en Van Dooremalen zijn een belangrijke troef voor de badmintonbond richting de Olympische Spelen. Om de Spelen te bereiken moeten ze bij de beste zestien koppels van de wereldranglijst staan. Op dit moment bezetten ze plaats 23. "Vorig jaar stonden we nog in de top tien van de wereld. En we versloegen toen ook koppels uit de top tien." Naar dat niveau wil Jonathans terugkeren. "Elke beslissing die ik neem, populair of impopulair, is daarop gericht. Als ik dat topniveau niet haal, terwijl ik weet dat het er wel in zit, ben ik ontevreden. En dan moet daarover gesproken worden. Ik ben er trots op dat Paulien en ik, ondanks alle shit die we over ons heen krijgen, op deze manier op de juiste weg kunnen blijven."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!