badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Jorrit de Ruiter over de vier toppers: 'Nu wel geselecteerd'' en is gemaakt door sxc.hu
© sxc.hu+ De klok tikt voor Yao Jie, Judith Meulendijks, Dicky Palyama en Eric Pang.

Jorrit de Ruiter over de vier toppers: 'Nu wel geselecteerd'

Deze afbeelding hoort bij 'Jorrit de Ruiter over de vier toppers: 'Nu wel geselecteerd'' en is gemaakt door sxc.hu
© sxc.hu+ De klok tikt voor Yao Jie, Judith Meulendijks, Dicky Palyama en Eric Pang.

Vanmiddag werd op Papendal de selectie voor de EK mannen en vrouwenteams bekend gemaakt. Bondscoach Gerben Bruijstens deelde mede dat ik geselecteerd ben, samen met nog 9 andere jongens. Ik ben hier heel erg blij mee, vooral vanwege het feit dat ik er twee jaar geleden in Polen niet bij mocht zijn.

Destijds had ik een Carlton-contract terwijl Badminton Nederland een contract sloot met Yonex. Alleen Yonex-spelers werden naar Warschau uitgezonden. Het was de grootste teleurstelling uit mijn topsportcarrière!

Gelukkig ligt die tijd nu achter mij en kunnen we ons gaan richten op dit ontzettend leuke toernooi dat dit jaar georganiseerd wordt in onze eigen hoofdstad en mijn geboorteplaats Amsterdam. De overige geselecteerde jongens zijn: Eric Pang, Dicky Palyama, Jordy Hilbink, Nick Fransman, Koen Ridder, Ruud Bosch, Dave Khodabux, Jacco Arends en Jelle Maas.

Bij de vrouwen bestaat het team uit: Yao Jie, Judith Meulendijks, Patty Stolzenbach, Josephine Wentholt, Lotte Jonathans, Paulien van Dooremalen, Selena Piek, Iris Tabeling, Samantha Barning en Ilse Vaessen.

Eric, Dicky, Jie en Judith hebben een week gekregen om te beslissen of ze mee willen doen. Uiteraard hoop ik voor het Nederlandse badminton dat ze de uitnodiging accepteren!

door

via Jorrit de Ruiter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws