badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Lotte Jonathans & Paulien van Dooremalen: 'Volledige focus op Olympisch kwalificatietraject'

Bij de Nederlandse kampioenschappen badminton op 3, 4 en 5 februari zullen Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen hun in 2011 behaalde dubbelspeltitel niet verdedigen.

 

Ze hebben besloten zich de komende maanden volledig te blijven inzetten om de Olympische Spelen te halen. Daarom zullen ze alleen inschrijven voor toernooien waar punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn. Voor deze richting is al in december 2011 gekozen.

Hun eerstvolgende toernooi is het Europees kampioenschap voor landenteams, dat van 14-19 februari in de Amsterdamse Sporthallen Zuid wordt gehouden.

Geruchten als zouden ze als dubbel stoppen zijn uit de lucht gegrepen. "We hebben ons als doel gesteld alles op alles te zetten om de Olympische Spelen in Londen te halen. Omdat we nog de nodige punten moeten behalen is het niet zinvol om energie te verspillen op toernooien waar geen punten te behalen vallen", aldus Van Dooremalen en Jonathans.

Op de wereldranglijst staat het koppel Van Dooremalen/Jonathans op de 23ste plaats. Op de 'geschoonde' ranglijst bezet het duo de zestiende plaats. Dat zou voldoende zijn voor kwalificatie, maar de kans is groot dat er nog enkele koppels worden toegelaten. De Badminton World Federation heeft met het Internationaal Olympische Comité afgesproken, dat elk continent vertegenwoordigd dient te zijn, onder de voorwaarde dat de betreffende dubbels bij de beste 50 op de wereldranglijst staan. Veiligheidshalve wordt er daarom van uit gegaan dat een dertiende plaats pas zekerheid biedt.

Het kwalificatietraject eindigt op 30 april om 24.00 uur. De wereldranglijst van 3 mei is bepalend voor de samenstelling van het deelnemersveld voor de Olympische Spelen.

Naast Van Dooremalen/Jonathans zijn ook Yao Jie in het enkelspel en het mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder nog volop in de race.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws