badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook - sxc.hu
© sxc.hu

Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook

Wat Ted zegt, zeggen de kippen ook - sxc.hu
© sxc.hu +

Na zeer regelmatig met de man te hebben gesproken en hem vele uitspraken zien doen en beloften horen maken, is er nog maar één conclusie mogelijk: Ted van der Meer kletst als een kip zonder kop.

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.
 • Zelden is er iemand geweest die in zo'n korte tijd er zo'n bende van heeft gemaakt als deze man.
  Voor zijn verkiezing riep hij tegen eenieder die het maar wilde horen dat het Yonex-contract van tafel moest of op zijn minst open gebroken zou moeten worden. Nu is hij de grote verdediger van het contract en gooit hij met modder naar de andere racketmerken.

 • Voor zijn verkiezing riep hij dat Papendal niet voldeed en dat we alternatieven moesten hebben in Nederland.
  Ik zou daarbij een grote rol moeten gaan spelen. Nu worden de alternatieven als dom afgeschilderd en TEAM Meijs is verkeerd bezig, terwijl ik mijn spelers bepaald niet schijn te helpen.

 • Met zeer grote regelmaat gaat hij achter de rug om van de mensen die betrokken zijn bij projecten om ze te passeren.
  Met als gevolg dat zowel de gepasseerde persoon als de persoon die hij benaderde niet meer met hem willen praten. Hij is daarmee een vleugellamme voorzitter geworden die vrijwel nergens meer op steun kan rekenen.

 • De voorzitter is er een voorstander van dingen NIET op papier te zetten maar gewoon te bespreken.
  Dat werkt alleen maar als je de belofte ook nakomt. Doe je dat niet, dan heb je binnen de kortste keer het probleem dat niemand je nog serieus neemt.

 • De voorzitter was een groot voorstander van verzoening met de niet-Yonex spelers en maakte dan ook beloften om ze tegemoet te komen.
  Niets bleek minder waar, nu hij zelf de aanval heeft geopend op de spelers en ze zelfs bedreigt als ze niet aan zijn eisen voldoen.

 • De voorzitter laat het voorkomen dat hij een interview geeft aan een niet-bestaande (Laura Damstra, -red.) persoon om daar in vervolgens zijn eigen frustratie kwijt te kunnen. Hij gaat niet in op vragen die er komen naar aanleiding van dat interview, zelfs niet van vragen van afgevaardigden.

Persoonlijk en van mijn directe omgeving heb ik deze dingen meegemaakt. Keer op keer worden beloften niet nagekomen of wordt er op eerdere afspraken teruggekomen.

Een mooi-weer-voorzitter?

Elke keer als het moeilijk wordt, dan moeten andere personen het opknappen en geeft de voorzitter niet thuis of antwoordt hij niet op gestelde vragen. De wekelijkse columns van de voorzitter laten in moeilijke tijden wékenlang op zich wachten. Kortom een mooi-weer-voorzitter.

Dat je geen bestuurlijke ervaring hebt, dat is geen probleem. Dat kan je compenseren met goed leiderschap. Als het je ook dááraan ontbreekt, dan heb je een probleem dat je niet lang kan verhullen. Ik denk dat het verstandig is als je in een dergelijke situatie eieren kiest voor je geld en aftreedt.

Vanaf hier wordt het alleen nog maar pijnlijker. Hou de eer aan jezelf Ted en vraag het bestuur een interimvoorzitter aan te wijzen die de bond door deze moeilijke tijden heen kan loodsen zonder al te veel averij op te lopen. Jij hebt je kans gehad en je hebt deze verspeeld.

Als je twee keer met 21-0 verliest, dan moet je jezelf afvragen waarom je in deze klasse heb ingeschreven. Dat kan onwetendheid zijn, maar ook zelfoverschatting. Ik hoop dat het in dit geval het eerste is.

Ted, onder druk wordt alles vloeibaar. Door jouw acties in de afgelopen paar dagen dreigt een serieuze Nederlandse deelname aan het EK te worden weggespoeld.

geschreven door

vorig artikel

Amersfoort en VELO in playoff-finale

6 jaar geleden

volgend artikel

Jan Nijkamps beelden van play-offs in Amersfoort

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 51 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws