badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Jorrit de Ruiter: 'Zilver in Zweden'

Donderdag vertrokken we richting Stockholm voor de Swedish International. Elk jaar een zeer sterk ingeschreven toernooi, maar deze editie extra sterk vanwege de Olympische kwalificatieperiode.

 

Iedereen probeert zelfs op deze Europese circuit toernooien de benodigde punten voor de wereldranglijst te verzamelen.

Vrijdagochtend begonnen Samantha en ik al om 9.00u tegen onze Franse tegenstanders. Samantha had hen vorig jaar ook al in de eerste ronde getroffen en toen gewonnen. Nu deden wij hetzelfde en versloegen ze ruim in twee games. Door naar de 2e ronde waar oud wereld kampioen en Olympisch zilver medaille winnaar Nathan Robertson met zijn partner Jenny Wallwork op ons wachtten.

(...)

En dan nog even dit. Gisteravond laat kwam ik thuis en hoorde ik van de "ophef" die ontstaan is over notabene mijn schoenen. Wat tegenwoordig nieuws is moet je maar denken.

Badmintonline beticht mij zelfs van het plegen van contractbreuk. Een nogal forse beschuldiging vind ik zelf. En al helemaal als je bedenkt dat de schrijver van dit artikel niet goed op de hoogte is van de gemaakte afspraken. Nou zou ik uiteraard kunnen denken: "laat maar kletsen". Maar zo ben ik niet en ik zal daarom iedereen even op de hoogte stellen van hoe een en ander is geregeld in het spelerscontract dat iedere individuele speler heeft met Badminton Nederland:

Bijlage 2 Gebruikersovereenkomst YONEX materialen, behorende bij de Spelersovereenkomst
Artikel 2.5:
In overleg met en na toestemming van Badminton Nederland is, in specifieke situaties, gebruik van andere dan door laatstgenoemde ter beschikking gestelde materialen (Yonex), toegestaan.

Aangezien ik al mijn hele spelersloopbaan op Asics schoenen speel en je voeten/schoenen uitermate belangrijk zijn voor je fysieke gesteldheid en daarmee voor je topsportloopbaan, heb ik sinds de ondertekening van het spelerscontract toestemming gekregen hierop te blijven spelen. Het is vanzelfsprekend dat geen enkele schoenenfabrikant in staat is voor ieder individu de beste schoen te produceren. Ook Yonex niet.

geplaatst door

verkregen via Jorrit de Ruiter

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

24 Van Zijdervelders gehuldigd op Kampioenengala 2011

6 jaar geleden

volgend artikel

Patty Stolzenbach over Zweden

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws