Badmintonploegen staan op 100 procent score

Badmintonploegen staan op 100 procent score

Debutante Soraya de Visch Eijbergen tijdens haar eerste EK.

De Nederlandse badmintonploegen staan na twee dagen van de EK voor landenteams op een 100 procent score. De mannen wonnen woensdag na de 5-0 tegen Hongarije met dezelfde cijfers van Slowakije en kunnen zich donderdag door een zege op Oostenrijk plaatsen voor de beoogde kwartfinales.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vrouwen startten hun toernooi in Amsterdam met een 5-0 zege op Hongarije en nemen het donderdag op tegen Zweden. Beide teams van het gastland hebben nog geen game verloren.

Soraya de Visch Eijbergen kreeg de tot nu toe veruit spannendste partij achter haar naam. De Rotterdamse was aanvankelijk reserve. Door de blessure van Josephine Wentholt mocht ze naar het EK, door een volgende blessure (van kopvrouw Yao Jie) vierde ze zelfs haar debuut in het seniorenteam. De Visch Eijbergen vocht na de nodige ontgroeningspraktijken in haar partij tegen Laura Sarosi vooral tegen haar eigen zenuwen.

"Ik had kriebels in mijn buik, legde mezelf teveel druk op", zei de 19-jarige na afloop van haar partij. "Ze kan veel beter, maar het is logisch dat je bij zo’n eerste keer niet het beste van je spel laat zien", sprak bondscoach Huaiwen Xu.

Voor Judith Meulendijks, Patty Stolzenbach en de dubbels Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen en Samantha Barning/Ilse Vaessen was de Hongaarse tegenstand te zwak. Tegen Zweden wordt het voor de Nederlandse vrouwen vooral zaak de dubbelspelen te winnen, daar lijkt de kracht van de Scandinavische tegenstander te liggen. "Maar als we ons niveau halen, moeten we ook van Zweden kunnen winnen", zei Jonathans.

Winst in de kwartfinales – tegen vermoedelijk Duitsland – maakt voor de Nederlandse mannen de weg vrij naar de wereldkampioenschappen landenteams die in mei in het Chinese Wuhan plaats vinden. De vrouwen zijn daarvan nog niet zeker, de wereldbond zal een vergelijking maken met de nummer vijf van de Aziatische titelstrijd die momenteel in Macau wordt gehouden. Net als tegen Hongarije was Slowakije een maatje te klein voor Eric Pang en Dicky Palyama die in hun enkelspelen voldoende scherpte toonden om hun tegenstanders te verslaan. Ook Nick Fransman, die de dinsdag spelende Jordy Hilbink verving, liet zich van zijn beste kant zien. Hij versloeg Matej Hlicinan met 21-11 en 21-14. In de dubbelspelen hielden ook Ruud Bosch/Koen Ridder en Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux de perfecte score vast.

Uitslagen

Vrouwen, Nederland – Hongarije 5-0

Judith Meulendijks – Orsolya Varga 21-4, 21-5; Patty Stolzenbach – Regina Zsofia Zsigmund 21-9, 21-13; Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen – Sara Fekete/Zsofia Horvath 21-14, 21-11; Soraya de Visch Eijbergen – Laura Sarosi 21-19, 21-19; Samantha Barning/Ilse Vaessen – Varga/Zsigmund 21-1, 21-8.

Mannen, Nederland – Slowakije 5-0

Eric Pang – Jarolim Vicen 21-12, 21-14; Dicky Palyama – Martin Kozar 21-16, 21-14; Nick Fransman – Matej Hlinican 21-11, 21-14; Ruud Bosch/Koen Ridder – Kozar/Vicen 21-9, 21-14; Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux – Hlinican/Marian Smrek 21-8, 21-7.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!