Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen

De toekomst van onze topevenementen volgens Ted van der Meer

© Alex van Zaanen+

De Europese kampioenschappen waren méér dan alleen het wedstrijddeel. Volgende week zullen er enkele artikelen verschijnen in CLEAR! over de zgn. 'side events'.

Als we naar de sport kijken was het zeer positief. De Nederlandse ploegen konden weer compleet aantreden, zij het dat het ontzettend jammer was dat Yao Jie vanwege haar blessure niet kon spelen. En bij de mannen was onze nummer 1 dubbel Koen Ridder/Ruud Bosch vanwege de naweeën van de ziekte van Ruud nauwelijks inzetbaar. Jammer, maar dat gebeurt soms in topsport. Niet fijn maar het is wel all in the game.

De bronzen medaille van de vrouwenploeg was een geweldige opsteker. Onder aanvoering van Judith Meulendijks heeft Oranje iets fantastisch gepresteerd. De derde plaats betekende tevens WK-kwalificatie.

Maar zorgen zijn er ook. De Sporthallen Zuid waren zondagmiddag, toen vrijwel alle ploegen uitgespeeld waren, akelig leeg. Dat zien ook buitenstaanders. Er werden terecht opmerkingen over gemaakt vanuit het Amsterdamse kamp en door de leiding van de Europese bond.

Dit EK zal op alle punten grondig geëvalueerd worden en er zullen naar de toekomst gezien de komende tijd belangrijke beslissingen moeten worden genomen. In de huidige tijd gaat het bij grote sportevenementen allang niet meer alleen om de sport. Zo'n EK (maar het geldt ook voor NK en Dutch Open) moet een echt 'event' worden, een uitje dat je niet wilt missen. En dat is nu beslist niet het geval. Zondagmiddag zat er niet één procent van het geregistreerde ledenbestand bij de – overigens fantastische – wedstrijden. En in Hoorn speelde een grote jeugdgroep een Junior Master-toernooi. Die hadden het natuurlijk reuze naar hun zin maar ze hadden ook met zijn allen langs de kant kunnen zitten in Amsterdam, met een oranje uitdossing en toeters en bellen om onze ploeg aan te moedigen. Ik noem maar wat.

Kortom, het was sportief gezien een heel mooi EK, maar op dat andere gebied moet het roer grondig om.

Ted van der Meer,
BNL-voorzitter

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Advertorial: Een auto met sponsoring van MR Badminton

5 jaar geleden

volgend artikel

CLEAR! 150 uit

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws