Een dagje langs de zijlijn...

Een dagje langs de zijlijn...
Moederdag 2019

Het landskampioenschap is weer terug waar het hoort. Bij het Wateringse VELO bij ons in het Westland. Er werd druk over getwitterd door de Westlandse media en de regionale radiozender deed live-verslag. Het draaide even alleen om badminton in Westland. Wat zijn we trots op onze mensen van VELO.

› alles over het Badminton Festival!

Ondertussen gaat alles in aangepast badmintonland ook door. Ik schrijf deze column tijdens een toernooi in Nederhorst den Berg. Helaas heb ik daar tijd voor, ik heb een lichte blessure en mag niet spelen. Het komt allemaal wel goed, waarschijnlijk sta ik het volgende toernooi, dat eind maart bij mijn eigen vereniging Redeoss plaats vindt, alweer op de baan. Ik besloot toch mee te gaan naar het toernooi. Ik vind het altijd een gezellige dag. Natuurlijk kriebelt het wel. Ik wil graag spelen. Ik houd van badminton. Maar ik vermaak mij wel. Ik tel wat wedstrijden, coach iemand op weg en maak hier en daar een praatje.

Coachen

Ik spreek meervoudig Nederlands kampioen Eddy Boerman. Hij speelt vandaag niet mee in de enkel. Gelukkig is hij niet geblesseerd. Hij doet vandaag examen, samen met twee medecursisten, voor de cursus tot sportleider aangepast badminton. Hij krijgt de opdracht één van de rollers te coachen. Hij vertrouwt mij toe dat het goed gaat. ‘Ik ken de spelers natuurlijk al.’, vertelt Eddy. ‘Dat is een voordeel. Ik probeer wat tips te geven. Het komt wel goed. Ik haal het diploma wel. Vanmiddag ga ik zelf het gemengd dubbel meespelen. Wellicht kan ik tussendoor nog wat andere mixen coachen.’

Erik Jan Koekoek, die in december nog benoemd werd tot aanstormend talent binnen het aangepast badminton, wordt door een van de andere cursisten, Annika, gecoacht. ‘Ik vind het echt fijn dat ik gecoacht wordt’, vertelt Erik Jan. ‘Ik krijg goede tips. En het voelt goed om iemand achter je op de baan te hebben. Iemand die je goede moed inpraat. Ik zou Annika wel elke wedstrijd als coach willen hebben.’

Frankrijk

Daarnaast spreek ik nog wat mensen die vrijdag richting Frankrijk vertrekken. Zij spelen een toernooi in Tours. Het zijn de leden van de nationale selectie en een aantal van hun dubbel- en mixpartners. Het is een groot toernooi met achthonderd deelnemers, onderverdeeld in jeugdspelers, volwassenen en aangepast badmintonners. Een toernooi met een dubbel gevoel. Iedereen mag spelen binnen zijn oude klasse. Wanneer de veranderingen omtrent de regelgeving van de nieuwe classificatie doorzetten kan dit voor sommigen toppers wel eens het laatste internationale toernooi worden. Tijdens het EK mogen de W3-spelers, waar onze toppers onderdeel van uitmaken, niet spelen. Een verdrietige situatie...

Er gaan twaalf Nederlandse spelers, samen met bondscoach Annie van Daal, naar dit toernooi. Willy Slieker van BC De Bever is één van hen. Hij maakt sinds begin februari officieel deel uit van de Nederlandse selectie. Het toernooi in Tours is zijn eerste internationale toernooi. ‘Ik hoop tijdens het toernooi in Frankrijk veel ervaring op te doen.’, vertelt Willy. ‘Ik wil kijken hoe andere spelers spelen. Het is voor mij een meetmoment met internationale spelers. De nieuwe classificatie levert juist voor mij voordelen op. Het is een gegeven dat ik juist dankzij de nieuwe regels naar het EK in Dortmund mag. Mijn niveau is eigenlijk nog niet op het peil, waarmee ik kan meekomen met de top, dus ik ben nu veel aan het trainen. Ik zie het als een verplichting om het beste uit mijzelf te halen voor mijzelf, de bondscoach en het Nederlandse badminton.’ Na dit laatste gesprek met Willy ben ik weer helemaal bijgepraat over het aangepast badminton. Zo’n dagje niet spelen was niet eens zo vervelend...

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!