badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

EK Amsterdam: het vervolg

Net terug uit Azië en de koudeschok van 47 graden verschil nog niet teboven zijn we al weer in gesprek over het EK. 'We' zijn Eric Bakker en ik.

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Deze week gaan we verder met de gesprekken over de voorwaarden waaronder de spelers meedoen. Door tijdsgebrek hebben we niets op papier kunnen zetten en de spelers hebben zoiets nodig. Eric Bakker is een van die mensen waarvan je zegt: "Waarom heb ik je niet veel eerder gesproken?" We zijn het absoluut niet altijd met elkaar eens en hebben een totaal andere aanpak, maar we hebben wel respect voor wat we willen bereiken.

Overal heb ik kunnen lezen dat het 'conflict' is bijgelegd. Dat zeggen Eline Coene en Ted van der Meer op de site van Badminton Nederland en in de media. Dat is echter NIET het geval.

We gaan spelen omdat we ons verplicht voelen aan de mensen die ons hebben gesteund de afgelopen twee jaar, maar niet omdat we geloven dat Badminton Nederland echt gaat doen wat ze zegt dat ze zal doen. Badminton Nederland moet nog maar bewijzen dat ze echt een andere aanpak wil en dat ze echt geeft om de spelers en het talent. Ik persoonlijk geloof dat ze alleen maar belangstelling hebben voor zichzelf en hun gezicht naar buiten.

De media in Nederland lopen als gekken achter de verhalen van Badminton Nederland aan. Eline weet niet in welke bocht ze zich moet wringen om geloofwaardig te lijken en Ted... Shit, onze Ted die weet nog niet dat niemand hem nog langer serieus neemt. Maar beste media, er zijn twee kanten aan elk verhaal, dat weten jullie toch?

Coene zegt dat de bondscoaches de beste opstelling zullen maken. Daar denken de spelers anders over. Het zijn singlespelers die je niet zomaar elders kan neerzetten. Het zijn profspelers die een eigen mening hebben en niet zitten te wachten om de mening van Badminton Nederland of de technische staf opgelegd te krijgen. Daar moet je misschien nog mee leren omgaan in de rol van technisch directeur, maar het EK in Amsterdam zou een goed start kunnen zijn.

Of er een TEAM staat in Amsterdam hangt er vanaf of je echt als TEAM wil werken en niet als dictator. Together Everyone Achieves More. We hebben ja gezegd om te spelen, omdat we onze fans niet willen teleurstellen. Niet omdat we geloven in wat Badminton Nederland of Ted van der Meer zegt.

Ron Daniëls

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Judith Meulendijks over haar kampioenschap

6 jaar geleden

volgend artikel

Carlton GT Cup 2012 van start

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws