badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Erik Meijs net te laat om voor België uit te komen op het EK

Naast de onderhandelingen die in Nederland hebben plaatsgevonden voor de huidige topspelers - om nog een keer voor Nederland te kunnen uit komen - zijn er voor de nieuwe talenten onderhandelingen gevoerd om voor België te kunnen uit komen in de toekomst.

Erik Meijs net te laat om voor België uit te komen op het EK - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Erik Meijs net te laat om voor België uit te komen op het EK - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Bart Veldkamp

Badminton Nederland zit tot 2016 vast aan een wurgcontract met een Japans sportmerk en besteedt de gelden aan spelers die misschien wat minder talent hebben, maar wel juist gekleed zijn. Daarom kijken de spelers die door Badminton Nederland worden uitgesloten uit naar alternatieven.

Het is geen nieuw idee dat Nederlandse sporters voor onze zuiderburen uitkomen. Bart Veltkamp was bij het schaatsen al een voorbeeld, maar ook binnen het badminton zijn er voorbeelden, want Ruud Kuiten heeft ook jarenlang voor België gespeeld.

Gesprekken met Badminton Vlaanderen

De Vlaamse Badminton Liga (sinds deze week Badminton Vlaanderen) is net als Badminton Nederland niet in staat zelf talenten te produceren en maakt dankbaar gebruik van de juridische touwtrekkerij die er door het Yonex-contract is ontstaan in Nederland.

"Erik Meijs is meer dan welkom binnen onze selectie om zich te gaan voor bereiden op de spelen van 2016", aldus bronnen in Vlaanderen. "Erik werkt al met een Belgische trainer op dit moment en tijdens het trainingkamp in Zwijndrecht zijn we hier in België zeer onder de indruk geraakt van deze Hollander."

Naast Erik Meijs heeft België ook belangstelling voor het grootste Nederlandse vrouwentalent, want daarmee komt België weer goed voor de dag de komende jaren. "Badminton Vlaanderen vindt het jammer dat we Erik niet nu al hebben kunnen inzetten, maar tijdens het EK in Amsterdam spreken we weer verder met Ron Daniëls over het overstappen van Erik naar België als sportvluchteling."

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Kirstens photoshoot met René Lagerwaard

6 jaar geleden

volgend artikel

Lisa Malaihollo over haar NK

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws