badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Groot deelnemersveld bij Yonex Dutch Junior 2012

Van woensdag 29 februari tot en met zondag 4 maart is de Haarlemse Duinwijckhal omgetoverd tot een ware badmintonarena.

Groot deelnemersveld bij Yonex Dutch Junior 2012 - Duinwijck
© Duinwijck
Groot deelnemersveld bij Yonex Dutch Junior 2012 - Duinwijck
© Duinwijck +

 

Tijdens de Yonex Dutch Junior 2012 strijden ruim 200 toptalenten tot en met 19 jaar uit 23 landen om de vijf te verdelen titels. Duinwijck organiseert het toernooi sinds 1981 onder auspiciën van Badminton Nederland. Het toernooi maakt deel uit van het Badminton Europe Junior Circuit.

207 aanmeldingen uit 23 landen

Voor deze 31ste editie zijn er 207 inschrijvingen uit 23 landen wereldwijd. Het deelnemersveld is het sterkste in jaren. Topbadmintonland Indonesië is terug met twee ploegen en ook Maleisië, Hongkong, Filippijnen en India reizen vanuit Azië naar Haarlem. Uit de rest van de wereld hebben de nationale jeugdploegen van België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Finland, Zweden, Canada, Portugal, Engeland, Schotland, Wales, Bulgarije, Egypte, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland zich ingeschreven. Een deelnemersveld van jewelste.

Live-score

Alle wedstrijden zijn op internet te volgen via het live-score systeem van toernooi.nl, en via korte verslagen op Facebook, Twitter (@YonexDJI) en yonexdutchjunior.com.

Maleisië, Hong Kong of toch Indonesië?

De grote vraag dit jaar is of Maleisië net als vorig jaar samen met Hong Kong het toernooi gaat overheersen of dat Indonesië roet in het eten gaat gooien. Maleisië won toen alle onderdelen behalve de gemengd dubbel, waar 2 koppels uit Hong Kong in de finale tegenover elkaar stonden. Indonesië neemt de Yonex Dutch Junior dit jaar zeer serieus en twee ploegen; 3 sterke herenenkels en hun 2 beste herendubbels. De beste dubbels van de Indonesische jeugdranglijst zijn hiermee vertegenwoordigd. Bijzonder is ook de komst van de huidige Indonesische hoofdcoach Fung Permadi. Permadi is een van de eerste finalisten van de Dutch Junior. De Europese top zal er natuurlijk alles aan gelegen zijn om de Aziatische hegemonie te doorbreken.

Toegang toernooi

Gedurende het vijfdaagse kampioenschap zullen zowel de enkel- als de dubbelspelen volgens het afvalsysteem worden gespeeld. Woensdag 29 februari start het toernooi om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Donderdag en vrijdag wordt er gespeeld vanaf 09.00 uur, zaterdag van 09.30 tot 20.00 en zondag van 09.30 tot 16.00 uur. Er zal gespeeld worden op vier overcourts. De toegang tot Duinwijckhal aan het Badmintonpad 1 is gratis.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Circuit moves to Vienna

7 jaar geleden

volgend artikel

DKC maakt zich op voor beslissingswedstrijden

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws