Groot deelnemersveld bij Yonex Dutch Junior 2012

Groot deelnemersveld bij Yonex Dutch Junior 2012

Van woensdag 29 februari tot en met zondag 4 maart is de Haarlemse Duinwijckhal omgetoverd tot een ware badmintonarena.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tijdens de Yonex Dutch Junior 2012 strijden ruim 200 toptalenten tot en met 19 jaar uit 23 landen om de vijf te verdelen titels. Duinwijck organiseert het toernooi sinds 1981 onder auspiciën van Badminton Nederland. Het toernooi maakt deel uit van het Badminton Europe Junior Circuit.

207 aanmeldingen uit 23 landen

Voor deze 31ste editie zijn er 207 inschrijvingen uit 23 landen wereldwijd. Het deelnemersveld is het sterkste in jaren. Topbadmintonland Indonesië is terug met twee ploegen en ook Maleisië, Hongkong, Filippijnen en India reizen vanuit Azië naar Haarlem. Uit de rest van de wereld hebben de nationale jeugdploegen van België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Finland, Zweden, Canada, Portugal, Engeland, Schotland, Wales, Bulgarije, Egypte, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland zich ingeschreven. Een deelnemersveld van jewelste.

Live-score

Alle wedstrijden zijn op internet te volgen via het live-score systeem van toernooi.nl, en via korte verslagen op Facebook, Twitter (@YonexDJI) en yonexdutchjunior.com.

Maleisië, Hong Kong of toch Indonesië?

De grote vraag dit jaar is of Maleisië net als vorig jaar samen met Hong Kong het toernooi gaat overheersen of dat Indonesië roet in het eten gaat gooien. Maleisië won toen alle onderdelen behalve de gemengd dubbel, waar 2 koppels uit Hong Kong in de finale tegenover elkaar stonden. Indonesië neemt de Yonex Dutch Junior dit jaar zeer serieus en twee ploegen; 3 sterke herenenkels en hun 2 beste herendubbels. De beste dubbels van de Indonesische jeugdranglijst zijn hiermee vertegenwoordigd. Bijzonder is ook de komst van de huidige Indonesische hoofdcoach Fung Permadi. Permadi is een van de eerste finalisten van de Dutch Junior. De Europese top zal er natuurlijk alles aan gelegen zijn om de Aziatische hegemonie te doorbreken.

Toegang toernooi

Gedurende het vijfdaagse kampioenschap zullen zowel de enkel- als de dubbelspelen volgens het afvalsysteem worden gespeeld. Woensdag 29 februari start het toernooi om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Donderdag en vrijdag wordt er gespeeld vanaf 09.00 uur, zaterdag van 09.30 tot 20.00 en zondag van 09.30 tot 16.00 uur. Er zal gespeeld worden op vier overcourts. De toegang tot Duinwijckhal aan het Badmintonpad 1 is gratis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!