Jong en ervaren team bereikt succes en behaalt de landstitel

Jong en ervaren team bereikt succes en behaalt de landstitel

Afgelopen zaterdagmiddag 25 februari werd de finale gespeeld in de eredivisie badminton en moesten Van Zundert / VELO en BC Amersfoort uitmaken wie zich landskampioen 2012 mocht noemen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

. In een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd trokken de Wateringers aan het langste eind en werd Amersfoort met 5-2 aan de kant gezet. Een prestatie van formaat aangezien het team dit jaar een metamorfose heeft ondergaan. De ervaren spelers Suijkerland, van Daalen de Jel, Slaats en Malaihollo hebben samen met de jeugdige talenten Halkema, de Visch Eijbergen, Muns en Middelburg voor een geweldige verrassing gezorgd door landskampioen te worden.

Vooraf had men dit niet durven dromen in Wateringen. Er is bewust gekozen om het team te wijzigen en talent de kans te geven zich te laten zien op het hoogste niveau. Met als doelstelling de bovenste vier halen was men het seizoen begonnen. Naarmate het seizoen vorderde besefte men dat er wel is meer in zou kunnen zitten, er werd geen wedstrijd verloren in de reguliere competitie. Door de technische staf werd de doelstelling bijgesteld naar het behalen van de finale. "Als je de finale haalt doe je het gewoon goed met dit team, maar als we er staan willen we meer", aldus coach Ciraar Slaats.

En dat stukje meer werd in Barendrecht beloond door Amersfoort te verslaan in een geweldige ambiance. Gastheer TFS had de zaakjes bijzonder goed voor elkaar en ook het publiek wist de klapstuk van de competitie te vinden.

De finale werd begonnen door de mannen- en vrouwendubbel. In de vrouwendubbel had coach Slaats een tactische zet gedaan door Wendy Slaats naast Myke Halkema op te stellen. Vooraf was ingecalculeerd dat de dames van VELO een bijzonder moeilijke partij moesten spelen tegen het sterke koppel Verheul/Muskens. Echter verrasten de Wateringse dames vriend en vijand door goed spel en nog kans in beide sets. Helaas was het Amersfoortse duo net wat slimmer en wonnen zij in 2 games.

De heren Suijkerland/van Daalen de Jel wisten wat ze moesten doen tegen Residay/Maas. In de eerste set kwam het koppel niet onder het aanvallend spel van hun tegenstanders uit en verloren deze eigenlijk zonder lekker gespeeld te hebben. Echter kwam hier verandering in vanaf halverwege de tweede set, deze werd met 21-15 gewonnen en met uitstekend spel in de derde set zetten zij een tussenstand van 1-1 op het scorebord.

Talent Russell Muns mocht verrassend aantreden in de 2e mannenenkel. Hij moest het opnemen tegen de snelle Nick Fransman van Amersfoort. Met rustig en beheerst spel wist Muns goed bij te blijven bij Fransman, echter was het niet genoeg om een punt voor VELO binnen te halen.

De dames van VELO daarentegen deden wat er verwacht werd van ze. Zowel Malaihollo als de Visch Eijbergen speelde een uitstekende partij en lieten zien tot de Nederlandse top te behoren. Zowel Mahulette als van der Valk was niet opgewassen tegen de Wateringse dames, beide punten gingen naar VELO.

Met een 3-2 voorsprong op Amersfoort zou kopman Dennis van Daalen de Jel het team dichterbij het landskampioenschap kunnen brengen. En net als het hele seizoen bewees van Daalen de Jel zijn klasse voor VELO. In twee sets werd Edwin Ekiring aan kant gezet en was er nog één punt nodig om landskampioen te worden.

Het gemengddubbel Middelburg/de Visch Eijbergen speelden een uitermate goede wedstrijd tegen Maas/Muskens. In de eerste set moest een spannende verlenging van 25-23 de doorslag geven in het voordeel van VELO. Echter in de tweede set ging Amersfoort er met de winst van door.

Op de andere baan stonden Suijkerland/Malaihollo werkelijk hun beste wedstrijd van het seizoen te spelen tegen Residay/Verheul. Het sterke koppel uit Amersfoort kwam er niet aan te pas en waar Midelburg/de Visch Eijbergen voor stonden in hun derde set, sloeg Amersfoort de shuttle uit tegen Suijkerland/Malaihollo. Hiermee was het 5-2 voor VELO geworden en was de 9e landstitel nu echt een feit geworden.

Coach Ciraar Slaats had er geen woorden voor. "Hier had ik niet van durven dromen maar het team verrast me weer in alle opzichten. Na zo’n goed seizoen en een sterke play-off tegen Almere wisten we dat we dit door moesten zetten richting de finale. Maar ga er maar eens aanstaan in die finale, ik ben ontzettend trots op de spelers vandaag want zij hebben dit zelf gedaan. Topresultaat en hier zal ik nog lang van gaan genieten."

Sterspeler Suijkerland, die met twee geweldige overwinningen zeer belangrijk was voor deze landstitel, zei na afloop van de wedstrijd: "We hebben misschien wel niet de beste spelers, maar we beschikken wel over het beste team."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!