badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Jordy Hilbink: 'Eindstation kwartfinale'

Dit weekend werd in het topsportcentrum van Almere, het NK badminton gespeeld. De spelers die zich moesten plaatsen voor een plaatsje in het hoofdtoernooi, mochten vrijdag al aantreden.

Uiteindelijk wist Mark Caljouw zich door de kwalificatie heen te slaan en mocht zaterdag dus aantreden tegen mij. Ik was zeer gebrand om een goede pot neer te zetten. Uiteindelijk wist ik met snel spel, in twee overtuigende games te winnen.

De kwartfinale was een feit, alleen moest ik erg lang wachten voordat deze gespeeld zou worden. Na bijna 6 slopende uren te hebben gewacht, mocht ik het opnemen tegen de 9 voudig Nederlands kampioen, Dicky Palyama. Doordat ik de laatste weken goed in me vel zit, gaan de wedstrijden ook automatisch goed.

Voor de wedstrijd tegen Dicky had ik nog eens video beelden bekeken van 2 jaar geleden. Toen trof ik Palyama ook in de kwart finale en wist die mij toen ruim schoots aan de kant te zetten. Ik starte de wedstrijd met een klein plannetje, van 2 aandachtspunten waar ik me aan moest houden. De eerste set speelde ik degelijk en probeerde met veel tempo wisselingen de punten te maken. Dat pakte goed uit en won de eerste game met overtuigende cijfers. Ik wist dat als ik voor een stunt zou willen zorgen, dat ik vanaf punt 1 in de tweede set bij moest blijven. Helaas door wat teveel schoonheids foutjes en uit ballen die 1 mm achter de lijn vielen, verloor ik de tweede set. De derde set was eigenlijk niet anders dan de tweede set, veel goede rally’s, maar de uitballen deden mij de das om.

Lees de rest van Jordy's verslag op zijn website.

door

via Jordy Hilbink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws