Jordy Hilbink: 'Eindstation kwartfinale'

Jordy Hilbink: 'Eindstation kwartfinale'

Dit weekend werd in het topsportcentrum van Almere, het NK badminton gespeeld. De spelers die zich moesten plaatsen voor een plaatsje in het hoofdtoernooi, mochten vrijdag al aantreden.

clubzoeker

Ken je BV Almere al?

Uiteindelijk wist Mark Caljouw zich door de kwalificatie heen te slaan en mocht zaterdag dus aantreden tegen mij. Ik was zeer gebrand om een goede pot neer te zetten. Uiteindelijk wist ik met snel spel, in twee overtuigende games te winnen.

De kwartfinale was een feit, alleen moest ik erg lang wachten voordat deze gespeeld zou worden. Na bijna 6 slopende uren te hebben gewacht, mocht ik het opnemen tegen de 9 voudig Nederlands kampioen, Dicky Palyama. Doordat ik de laatste weken goed in me vel zit, gaan de wedstrijden ook automatisch goed.

Voor de wedstrijd tegen Dicky had ik nog eens video beelden bekeken van 2 jaar geleden. Toen trof ik Palyama ook in de kwart finale en wist die mij toen ruim schoots aan de kant te zetten. Ik starte de wedstrijd met een klein plannetje, van 2 aandachtspunten waar ik me aan moest houden. De eerste set speelde ik degelijk en probeerde met veel tempo wisselingen de punten te maken. Dat pakte goed uit en won de eerste game met overtuigende cijfers. Ik wist dat als ik voor een stunt zou willen zorgen, dat ik vanaf punt 1 in de tweede set bij moest blijven. Helaas door wat teveel schoonheids foutjes en uit ballen die 1 mm achter de lijn vielen, verloor ik de tweede set. De derde set was eigenlijk niet anders dan de tweede set, veel goede rally’s, maar de uitballen deden mij de das om.

Lees de rest van Jordy's verslag op zijn website.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!