badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Judith Meulendijks voor 3e maal Nederlands Kampioen

De Helmondse laat zien dat aannames er zijn om weerlegd te worden. In Almere speelde Judith Meulendijks een sterke driesetter tegen nummer één Yao Jie, die ze met gamewinst begon.

 

Na 13-21 in die eerste game herpakte Yao Jie zich en dwong de echtgenote van NK finalist Eric Pang moeizaam een derde game af met 21-16.

Het bleek voor Meulendijks een behapbare klus, zo'n driesetter tegen de van oorsprong Chinese speelster. Jie kwam op 8-8 even op gelijkspel, maar Judith liet de winst niet meer schieten en bleef tot 21-16 op veilige afstand.

16 jaar geleden won ze haar eerste nationale titel in het damesenkelspel. In 2008 bij afwezigheid van Jie haar tweede en vandaag tegen diezelfde Jie haar derde. Een mooie opwarmer voor het EK in Amsterdam binnenkort.

Klik hier voor het wedstrijdverloop.

Het verslag van badminton.nl

Judith Meulendijks heeft in een zeer spannende finale tegen Yao Jie de titel in het vrouwenkelspel veroverd.

Direct in de eerste game nam Meulendijks het initatief en stuurde Jie alle kanten op (21-13). Jie nam revanche, speelde zuiver in de tweede game. Meulendijks begon fouten te maken en Jie trok de game met 21-16 naar zich toe. Het leek alsof Jie de partij in handen had aan het begin van de derde game. De vermoeidheid sloeg echter toe bij Jie. Een paar lange rallies vielen in het voordeel van Judith uit en zij nam een voorsprong van 20-13. Met zeven matchpoints in handen leek de winst dichtbij en bij de eindstand 21-15 kon zij de armen in de lucht steken en zich voor de 3e keer Nederlands kampioen vrouwenenkelspel noemen.

Het is voor Meulendijks haar 3e titel. In totaal heeft zij in 7 finales gespeeld vanaf 1996, het jaar waarin zij haar eerste titel veroverde.

Meulendijks was verheugd dat ze nu goed presteerde, vooral omdat ze een lastige periode met blessures achter de rug heeft: 'Ik ben alleen maar blij dat het vandaag allemaal lukt. Het ging meteen al goed. Ik wist dat ik heel goed moest spelen om een kans te hebben tegen Jie. Natuurlijk heb je bij het NK altijd wat zenuwen, een titel blijft een titel, nietwaar?'

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Finale vrouwendubbelspel met gelijke kansen

7 jaar geleden

volgend artikel

Pang speelt beste NK ooit

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws