Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Mannenteam Nederland zeker van kwartfinales

Het Nederlands mannenteam heeft de kwartfinales bereikt. Na de overwinningen van Eric Pang en het dubbel Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux won ook Dicky Palyama zijn partij.

Hij versloeg de Oostenrijker Luka Wraber in twee games, 21-10 en 21-11. In de eerste ronde van de knock-out fase speelt Oranje vrijdag tegen Duitsland dat mede door twee walk-overs (afwezigheid Owen Marron) met 5-0 won van Ierland en winnaar werd van groep 2.

Het verslag op badminton.nl: Nederlandse mannenploeg naar kwartfinale

Op het EK in Amsterdam heeft het Nederlandse mannenteam de kwartfinale bereikt. Oostenrijk werd met 4-1 verslagen. In de kwartfinale staat Oranje tegenover Duitsland. Bondscoach Gerben Bruijstens kon gistermiddag met voldoening vaststellen dat de voorronde van de EK landenteams volgens wens was verlopen. Dat Nick Fransman in de laatste partij tegen Oostenrijk de eerste nederlaag leed, kon de pret in de sporthallen Zuid in Amsterdam niet drukken. De buit in de vorm van een plaats in de kwartfinale was op dat moment al binnen, 4-1.

Na de onbedreigde overwinningen op Hongarije en Slowakije was Oostenrijk zoals verwacht van een sterker kaliber. Het weerhield de Oranje-machine er niet van op volle toeren te draaien. Eric Pang gaf opnieuw het goede voorbeeld, hij versloeg David Obernosterer met duidelijke cijfers, 21-5 en 21-9.

,,Eric speelt al het hele toernooi heel sterk, zakelijk en geconcentreerd’’, aldus Bruijstens na afloop. Obernosterer nam bij de Oostenrijkse ploeg de plaats in van topman Michael Lahnsteiner die na één partij in Amsterdam vertrok naar een toernooi in Iran.

In het eerste dubbelspel, waarin Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux aantraden, ging het bijna mis. Met 23-21, 21-23 en 21-18 moest het Nederlandse koppel het beste uit zichzelf halen. De 39-jarige Oostenrijker Jürgen Koch en zijn metgezel Peter Zauner boden taaie weerstand. ,,Dit was de vierde keer dat we tegen hen speelden, we hebben nu drie keer van ze gewonnen’’, zei De Ruiter.

Dicky Palyama kon vervolgens de winst en daarmee een plaats in de kwartfinale veilig stellen. Dat lukte met 21-10, 21-11. De tweede Nederlandse enkelspeler zal vrijdag in de kwartfinale tegen Duitsland echter meer inzet moeten tonen. Bruijstens: ,,Hij kon tot nu toe alle partijen freewheelen, maar dat wordt tegen de Duitsers anders. Zij zijn favoriet. Wij kúnnen winnen, maar dan moet alles mee zitten.’’

Nadat de beslissing over de winst in groep 5 was gevallen, wonnen Jacco Arends/Jelle Maas in drie games. De ruime nederlaag van Fransman (13-21, 10-21 tegen Matthias Almer) stelde Bruijstens teleur. ,,Nick speelde ver beneden zijn niveau’’, zei de oud-international en nu bondscoach.

Wint Nederland vrijdag (vanaf 14.00 uur) van de Duitsers, dan is plaatsing voor het WK in mei in de Chinese stad Wuhan een feit. De beste vier landen van de EK in Amsterdam plaatsen zich.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

8 Nations-toernooi Onder 15 jaar in Berlijn

6 jaar geleden

volgend artikel

Verlies voor jeugdploeg in Duitsland

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws