badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Nabeschouwing RJK in regio Noord

Tijdens de Regio Jeugdkampioenschappen Centrum behaalde de spelers van BCAmersfoort en de Academie Amersfoort 17 titels. In de Regio Oost werden door Sebastiaan Li en Rhony Pots ook van de Academie Amersfoort er nog eens vijf titels aan toegevoegd.

Nabeschouwing RJK in regio Noord - BNL Regio Noord
© BNL Regio Noord + Enkele van de regiokampioenen in regio Noord.
Nabeschouwing RJK in regio Noord - BNL Regio Noord
© BNL Regio Noord + Enkele van de regiokampioenen in regio Noord.

 

En als de tocht door zou gaan, wat betekent dat dan voor de kampioenschappen in Veendam komend weekend? Voor alle jeugdige sporters uit het Noorden van het land die zich ingeschreven hadden zijn er natuurlijk maar weinig dingen belangrijker dan badminton, maar een Elfstedentocht is natuurlijk wel iets unieks. Maar goed, de tocht der tochten ging niet door dus de strijd om de regionale titels in het Indoorcentrum in Veendam ging oan vanaf zaterdagochtend 11 februari om 9:00 uur.

2 dagen, 414 wedstrijden en een heleboel versleten shuttles later – zondagmiddag rond 18:00 uur was weer duidelijk hoe de verhoudingen liggen in de noordelijke regio. Naast uiteraard de onderlinge individuele strijd is de RJK ook elk jaar een goed meetpunt om te kijken hoe de badmintonscholen uit Emmen, Veendam en de badminton academy uit Heerenveen er voor staan. Qua aantallen deelnemers waren dit jaar BC Drachten, BC GO! (Groningen) en SV Meteoor de grootste leveranciers.

Veel leuk badminton dit weekend - van de schattige maar fanatieke onder 11 leeftijdsgroep, tot de al bijna professionele onder 19 groep – duidelijk werd maar weer dat er best talent rond loopt in het Noorden.

Bij de jongens wordt de naam van Glenn de Jong toegevoegd aan het rijtje regiokampioenen waarin onder andere namen als Rune Massing en Jordy Hilbink staan. In de finale bleek Glenn, die in de competitie in de 2e divisie voor Drachten uit komt, toch een maat te groot voor Aize van de Woude van SV Meteoor (21-16/21-17). Bij de meisjes waarschijnlijk de meest spannende finale van de dag tussen Siva Langemaat (De Racketeers) en Marianka Wajer (SV Meteoor). Een ware uitputtingstrijd waarbij Marianka het tempo en de lange rallies uiteindelijk iets beter vol wist te houden en daardoor de derde game in haar voordeel besliste (22-20/19-21/21-16).

Aize en Glenn stonden ook in de jongensdubbel finale al tegenover elkaar. Aize samen met Leon Bos en Glenn samen met Freek Hoogendorp. De eerste game werd sterk gewonnen door de spelers van de club uit Veendam, maar in de tweede en derde games herpakten de Drachtenaren zich en pakten de titel (19-21/21-11/21-13). Bij de meisjes waren Moniek den Broeder en Marjolein Stam (ook van BC Drachten) sterker dan Siva Langemaat en Meike Brul van BC De Racketeers (22-20/27-25). In de gemengddubbel finale kreeg Aize samen met Meike nogmaals de kans om Glenn te verslaan, dit keer samen met Moniek. De eerste game wonnen Aize en Meike nipt, de tweede ging echter relatief makkelijk naar het koppel uit Drachten. De spannende derde game zorgde ervoor dat deze partij nog als allerlaatste aan de gang was. Door deze met 21-18 te winnen wisten Aize en Meike de winst te pakken en Glenn van derde overwinning af te houden – een waardige afsluiting van het toernooi.

Ook bij de andere leeftijden werden mooie finales gespeeld. Brent Maarsingh (Leeuwarder BC) en Marjolein Stam (BC Drachten) werden regiokampioenen onder 17. De Onder 15 finales werden gewonnen door Leroy De Calonne (BC Drachten) en Thirza Latupeirissa (Smash Hoogeveen). Regiokampioenen onder 13 werden Barend Tuinenburg (BC Drachten) en Nikki Melein (Leeuwarden BC). Ook in de jongste categorie werd gestreden en gingen uiteindelijk Cedric Loopers (Smash Hoogeveen) en Yuanxin Xu (BC GO!).

Over het gehele weekend waren er wel een aantal kleine blessures maar gelukkig deed zich niks ernstigs voor. Het koude weer zorgde ook in de grote sporthal (15 badmintonvelden) voor een lagere temperatuur dan gebruikelijk – de shuttles leken hier onder te lijden, gingen vrij snel kapot maar op het enthousiasme van de spelers en het publiek heeft het weinig uitgemaakt.

Zondagavond rond 18:00 uur vertrok een ieder weer huiswaarts. Voorzichtig in verband met de voorspelde ijzel maar ongetwijfeld ook al in gedachten met een volgend toernooi waar deze sportieve jeugd elkaar weer tegen zal komen.

geplaatst door

verkregen via BNL Regio Noord

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws