Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Alex van Zaanen

Pang verliest eerste partij kwartfinale

© Alex van Zaanen+

De Nederlandse mannen staan na de eerste partij in de kwartfinale tegen Duitsland op achterstand. Eric Pang verloor in drie games van Marc Zwiebler: 17-21, 21-19, 13-21.

In de eerste game nam Pang snel een voorsprong van 4-0, maar bij 6-6 was zijn tegenstander langszij gekomen. Na 9-11 werd het 11-18 en was het gat geslagen. Nog even kwam Pang terug van 15-20 tot 17-20, maar toen sloeg de Duitser het beslissende punt binnen. Ook in de tweede game nam de Nederlander het initiatief (9-5), Zwiebler kwam bij 12-11 en bij 17-17 stond het zelfs gelijk, maar in de slotfase hield Pang de zenuwen het best in bedwang.

In de derde en beslissende game werd echter al snel duidelijk dat Zwiebler voor hem een maatje te groot was.

Ook De Ruiter en Khodabux verliezen

Na de tweede partij van de kwartfinale tegen Duitsland staan de Nederlandse mannen met 2-0 achter. Na de verliespartij van Eric Pang was het dubbel van Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux kansloos tegen de geroutineerde Ingo Kindervater en Johannes Schöttler: 16-21, 9-21. In de eerste game ging het tot 9-9 gelijk op, maar daarna sloegen de Duitsers een bres die niet meer kon worden gedicht. De tweede game liet zien dat de krachtsverschillen met de Duitsers – die in de EK landenteams eenmaal zilver (2006) en twee keer brons (2008 en 2010) veroverden – aanzienlijk zijn.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

EK Landenteams 2012: een korte impressie

6 jaar geleden

volgend artikel

Jeugd U15 wint van Zwitserland

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws