Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen

Prima begin Judith Meulendijks

© Alex van Zaanen+

Judith Meulendijks heeft het Nederlands vrouwenteam in de kwartfinale tegen Zwitserland aan de leiding gebracht.

Zij won in twee games van Jeanine Cicognini, 21-19 en 21-15. In het tweede enkelspel komt Patty Stolzenbach in actie tegen Sabrina Jaquet.

De prestatie van Meulendijks verdiende respect. Zelf staat de Nederlandse op de wereldranglijst op de 52e plaats, haar tegenstandster is nummer 41. Dat niveauverschil was niet te merken. Meulendijks, die na het afhaken van de geblesseerde Yao Jie de eerste Nederlandse werd, kwam in de eerste game met 14-17 achter, maar haar slotfase was ijzersterk. Na 18-18 scoorde ze met twee smashes en een fraaie plaatsbal in het achterveld de beslissende punten. In de tweede game kreeg Cicognini een 7-11 voorsprong, maar een tempoversnelling van Meulendijks miste de uitwerking niet: 21-15.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws