badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Regio badmintontoernooi voor voortgezet onderwijs DKC

Vrijdag 17 februari organiseerde BC DKC, in samenwerking met Badminton Nederland en de KVLO, een regionaal badmintontoernooi voor het voortgezet onderwijs.

 

Dit vond plaats in sporthal Hoge Veld. Voor het eerst sinds jaren wordt dit open toernooi weer in de regio Haaglanden georganiseerd. Met beperkte tijd om het evenement op te zetten is er toch besloten om dit jaar te starten met een soort van 'pilot'.

Alle scholen uit de regio konden zich inschrijven met een team van minimaal 4 spelers (2 jongens en 2 meisjes). Vervolgens werden er vijf partijen gespeeld tegen andere scholen. Deze vijf partijen bestaan uit de herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en de gemengddubbel.

In totaal hebben vijf teams, van vier verschillende scholen, deelgenomen aan het toernooi. Het Segbroek College, Diamant College en Lyceum Ypenburg waren allen met een team vertegenwoordigd. Het Wateringse Veld College was met twee teams aanwezig.

Alle teams hebben het tegen elkaar op mogen nemen. Hier en daar was er wel een groot niveau verschil omdat er nogal wat leden van de badminton bond meededen. De niet-leden lieten zich echter niet uit het veld slaan en gaven alles tot de laatste minuut. Het was al snel duidelijk dat de titelstrijd tussen het Segbroek College en het eerste team van het Wateringse Veld College zou gaan. Zij speelden onderling dan ook een spannende wedstrijd. Na twee enkelspelen en twee dubbelspelen was de stand in evenwicht en moest de gemengddubbel de beslissing brengen. Deze ging uiteindelijk vrij gemakkelijk naar het Wateringse Veld College, waardoor zij zich toernooiwinnaars mochten noemen.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws