badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Selena Piek: 'Onwijs trots op mijn partners'

Wauw, waar moet ik beginnen met schrijven? Afgelopen weekend stond het NK voor de deur. Dit prestigieuze en beladen toernooi vond plaats in Almere, op zo'n 15 minuten verwijderd van mijn thuis. Zowel in dubbel als mix stond ik bovenaan de plaatsingslijst, iets wat me nog niet eerder is overkomen.

Selena Piek: 'Onwijs trots op mijn partners' - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen
Selena Piek: 'Onwijs trots op mijn partners' - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

 

Op zaterdag werden de eerste rondes tot aan de halve finales afgewerkt welke ik zonder al te veel problemen door kwam. Belangrijk, want de zondag is uiteindelijk waar het echt om draait. Dave en ik begonnen de ochtend met een gelukje door een walkover te krijgen op Jelle en Iris. De eerste finale was een feit! Vervolgens wonnen Iris en ik ook onze halve finale dubbel vrij eenvoudig, waardoor de weg naar dubbel goud steeds dichterbij kwam.

In de mix finale kwam ik uit tegen een vertrouwd gezicht, mijn oude partner van 5 jaar; Jacco Arends en maatje Ilse Vaessen. Na een ietwat onwennig begin, pakte we de eerste game met goed spel. We konden veel druk zetten en waren op de beslissende momenten net even scherper. In de tweede game stonden we eigenlijk continu voor en hadden een ruime marge opgebouwd van 7 punten. Vanaf dat moment verslapten wij een beetje en konden Jacco en Ilse veel druk zetten waardoor er bij ons wat onnodige foutjes inslopen. Na spannende rally’s hadden we op 20-18 twee kansen om mijn eerste NK titel binnen te slepen. Op ons tweede matchpoint wisten we hem te verzilveren waardoor de titel een feit was! Wat een blijdschap/opluchting ging er door mij heen op dat moment. Te gek om na een relatief korte periode als partners al een titel te kunnen pakken.

Lees de rest van Selena's verslag op haar website.

geplaatst door

verkregen via Selena Piek

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws