badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Spelers TEAM Dutch Fource spelen professioneel EK

Het veelbesproken EK Landenteams zit er op (behoudens de wedstrijd om plaats 3/4 voor het vrouwenteam) en ik ben tevreden over wat we als TEAM D4 hebben laten zien.

Spelers TEAM Dutch Fource spelen professioneel EK - AvZ
© AvZ
Spelers TEAM Dutch Fource spelen professioneel EK - AvZ
© AvZ +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

De spelers zagen er erg tegenop na twee jaar ellende binnen Badminton Nederland. We hebben vooraf veel met de sportbond gesproken via Eric Bakker, maar we hebben ook onderling veel gesproken of we nu wel of niet zouden moeten spelen. En zeker door het ontbreken van een ondertekend stuk papier over de voorwaarden en de slechte communicatie van de kant van Badminton Nederland is deze week niet vlekkeloos verlopen.

In de 12 wedstrijden die Dicky, Eric en Judith hebben gespeeld, hebben ze een gezamenlijke score van 91,6%. Daarin zit natuurlijk ook de 100%-score van Judith Meulendijks die door het uitvallen van Yao Jie de koppositie moest overnemen. Judith Meulendijks staat nummer 52 op de wereldranglijst en versloeg Jeanine Cicognini (41) en Juliane Schenk (8). Tel daar nog eens de overwinning op Yao Jie (21) van twee weken terug bij op, dan kan je niet anders zeggen dat ze weer onderweg terug is naar de wereldtop.

Maar ook Eric Pang (3 van de 4 wedstrijden gewonnen) en Dicky Palyama (4 van de 4 gewonnen) hebben onder relatief slechte omstandigheden zeer goed staan spelen. De nadruk lag er bij deze spelers dan ook op om de fans niet teleur te stellen en om binnen het team een zakelijke houding te hebben. Ze hebben laten zien - nadat ze in 2009 als oud en versleten werden afgedaan - dat ze in 2012 nog altijd op eenzame hoogte staan in Nederland waar elke aansluiting met deze spelers totaal ontbreekt.

Ik kan het niet helpen dat ik moet denken aan het onrecht wat hen is aangedaan door hun eigen bond. Dat onrecht ligt met name op de kwalificatie voor de Spelen in Londen. Dat is door Badminton Nederland van hen afgepakt. Het zelfde Badminton Nederland dat nu deze spelers nodig had om het gezicht van de bond te redden.

Wij hebben van onze kant laten zien dat we professioneel met deze situatie omgaan en dat zelfs een wilde, ondoordachte en domme actie van de Papendal-spelers hen niet af kon brengen gewoon hun werk te doen. Er is me verzekerd dat Badminton Nederland de gemaakte afspraken zal na komen. Het vertrouwen daarin is niet erg groot bij ons en ik zal namens de spelers dan ook deze zaak blijven afhandelen totdat ook Badminton Nederland de afspraken is nagekomen.

We houden jullie op de hoogte.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Luuk van Renswouw runner up in Berlijn

6 jaar geleden

volgend artikel

NOS Sport over EK badminton: Oranje-Duitsland (vrouwen)

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws