badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Ted van der Meer over toekomst BNL: 'Zichtbaar en gericht op groei'

Is badminton de mooiste sport die er is? Voor actieve badmintonners wel natuurlijk. Maar daarbuiten? Wie zijn er op de hoogte van het feit dat het een van de meest veelzijdige sporten is waarbij je alles uit je lijf moet halen om tot resultaat te komen?

Ted van der Meer over toekomst BNL: 'Zichtbaar en gericht op groei' - Badminton Nederland
© Badminton Nederland
Ted van der Meer over toekomst BNL: 'Zichtbaar en gericht op groei' - Badminton Nederland
© Badminton Nederland +

 

We zijn te onzichtbaar, zo simpel is het. Er is niks mis met badminton als ‘campingsport’ maar onze sport is veel méér dan dat. Badminton is, aldus bestuurslid Betty Timmerman, ‘een stoere sport’. Dat vindt ook de Russische leider Vladimir Poetin, die zijn leger massaal wil laten badmintonnen...

Het bondsbestuur van Badminton Nederland – officiële afkorting: BNL – is een mengeling van jong en oud, vrouw en man. We zijn het over één ding roerend eens: we moeten meer naar buiten treden, laten zien wat een geweldige sport badminton is. Dat het niet alleen leuk is om te doen, maar ook dat het gezond is voor lichaam en geest. ‘Badminton & fitness’ - een ideale mix.

Het is mijn absolute overtuiging dat BNL veel groter kan groeien. We zijn nog altijd een ‘middelgrote’ sportbond met onze ongeveer 55.000 leden, terwijl er – ruwe schatting – tussen de 100 en 200 duizend min of meer georganiseerde badmintonners zijn, o.a. via kleine bonden op allerlei plekken in Nederland. Als BNL uitgroeit tot een veel grotere bond, dan krijgen we meer middelen, worden we interessanter voor sponsoren en kunnen we onze sport beter promoten.

Popularisering kan op veel verschillende manieren. Het helpt als je een Olympisch kampioen in huis hebt. Maar het is ook belangrijk dat we in de toekomst in elke gemeente en in elk stadsdeel met een of meer verenigingen actief zijn. Dat is ook een van de speerpunten van beleid, samen met het uitbreiden en versterken van het vrijwilligersbestand en het opleiden op verschillende gebieden. Dit magazine is een eerste aanzet tot zichtbaarheid. Zelf vind ik dat elk lid eigenlijk enkele malen per jaar een blad in zijn/haar brievenbus zou moeten aantreffen. We zoeken naarstig naar middelen om dat voor elkaar te krijgen. Dit jaar komt er ook een Week van het badminton. In die periode willen we onze sport zo massaal mogelijk onder de aandacht brengen van het grote publiek.

Drempelverlaging - daar gaat het ook om. We hebben de basiscontributie voor nieuwe leden drastisch verlaagd naar € 7,50. Ik doe een beroep op de verenigingsbesturen om alle leden op te geven. Om het geld hoeft u het niet meer te laten! Met zijn allen de ‘badminton-familie’ groter maken en weer een top 1-bond worden, is dat geen mooi vooruitzicht?

Ik wens jullie namens het bondsbestuur veel leesplezier toe. En heb je ideeën om de badmintonsport populairder te maken? Laat het ons weten via info@badminton.nl.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Jordy Hilbink: 'Eindstation kwartfinale'

7 jaar geleden

volgend artikel

Slotermeer terug in de eredivisie

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws