clubzoeker

Ted van der Meer verheugt zich op NK en EK

Ted van der Meer verheugt zich op NK en EK

De Nederlandse kampioenschappen zijn deze week zeer sterk bezet. Hoewel er vandaag sneeuw verwacht wordt, ga ik er niet van uit dat dat tot afzeggingen zal leiden.

Ken je BC Druten al?

Het Topsportcentrum Almere is immers voor de rechtgeaarde badmintonfan "the place to be". Helaas kan ik er zelf vandaag niet bij zijn, maar vanaf morgen hoop ik alles mee te maken.

Jie, Judith, Eric, Dicky

Vanaf morgen komen met uitzondering van twee topdubbels alle cracks in actie. Gaat Eric Pang zijn vierde titel op rij veroveren of wordt het Dicky Palyama's tiende, waarmee hij absolute recordhouder wordt? En maakt Yao Jie haar favorietenrol waar of slaat Judith Meulendijks, die de laatste tijd prima heeft gespeeld, toe?

Dubbelspel-discussie

De combinaties Ruud Bosch/Koen Ridder en Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen zijn niet van de partij. Dat is jammer maar alle begrip voor hun argumenten. En er komen nieuwe kampioenen en dat is ook goed voor de sport.

Persoonlijk vind ik het spijtig dat bij de mannen nu alle topdubbels in dezelfde helft zitten en dat er niet is gekozen voor overloten. Dat was m.i. een een reële optie geweest, maar de organisatoren hebben daar niet voor gekozen. Dit soort zaken zorgt weer voor een opleving van de volgende discussie: Zijn we niet te "reglementair" ingesteld, waardoor de sport soms in het gedrang komt?

"It giet oan"

Het mooiste moment deze week was een telefoontje dat ik maandagavond kreeg: "Alle toppers doen mee aan het EK!" Dat was het gevolg van intensieve onderhandelingen tussen Eric Bakker en Ron Daniëls. En ook Carlton heeft hierin een zeer positieve rol gespeeld. Hulde! Voor mij was deze mededeling de badmintonvariant op de Elfstedentochtkreet "It giet oan".

Ik wens iedereen veel succes toe bij de komende evenementen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over ted's column